Ingressen en l'hospital de campanya de València els primers pacients amb Covid-19

Hi ha un total de 120 llits en les instal·lacions
Ja han arribat els primers pacients | Salut

L'hospital de campanya de la província de València, annex a l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, ha rebut este dilluns els primers ingressos de pacients Covid-19, tots ells amb situació clínica lleu o moderada, amb la finalitat d'alleujar la pressió assistencial hospitalària dels centres d'aguts de la província davant el repunt de casos de les últimes setmanes, segons han informat fonts de la Generalitat.

La Conselleria de Sanitat ha habilitat 280 llits en els tres hospitals valencians de campanya, dels que un total de 120 corresponen a l'hospital de campanya de València. Esta última dotació pot ampliar-se fins a les 356 en el cas que fora necessari.

El procediment de derivació de pacients, coordinat per la direcció general d'Assistència Sanitària i consensuat per tots els centres hospitalaris d'aguts de la província, establix que este hospital de campanya, igual que els seus homòlegs de Castelló i Alacant, assistirà a pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva, que hagen estat prèviament en un hospital d'aguts i que es troben en fase de resolució de la malaltia. En el cas que tinguen insuficiència respiratòria, esta ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d'oxigen.

S'han reforçat els sistemes de climatització

A demés, en alguns casos, poden ingressar pacients que, a més de la seua situació clínica, la seua situació social o familiar no els permeta mantindre un aïllament adequat o manquen de les cures necessàries en casa.

Esta infraestructura es dividix en diferents unitats d'hospitalització, que compten amb controls d'infermeria i consultes mèdiques, dotades dels aparells necessaris per a atendre els malalts de manera individualitzada. També compta amb presses d'oxigen, punts de Radiodiagnòstic per a usar un aparell portàtil de Radiografia  i, en cas de ser necessari, respiradors. De la mateixa manera, l'hospital de campanya disposa de banys amb dutxes per a la condícia i higiene de pacients i professionals.

De la mateixa manera, davant possibles situacions meteorològiques adverses, s'han reforçat els sistemes de climatització perquè la instal·lació mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort, tant per als pacients com per al personal sanitari.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Consell està obert a adoptar noves mesures per a frenar el Covid-19" "Una localitat valenciana avisa que la pressió hospitalària és «insuportable»"