Insten a Sanitat a reforçar amb infermeres les UCI i els hospitals davant de l'augment de casos de Covid-19

Des de SATSE consideren que és el moment que la Conselleria de Sanitat anticipe mesures per als hospitals
Fan falta infermeres en els hospitals valencians | acn

El Sindicat d'Infermeria (SATSE) ha demanat a la Conselleria de Sanitat, davant del «progressiu» augment de casos greus per la segona onada del Covid-19 que requerixen hospitalització o ingrés en les UCI, que comence a establir mesures de reforç, cobertura i ampliació de personal tant en les unitats de crítics com en la resta de servicis hospitalaris.

Ara mateixa, segons la central sindical, «no hi ha quasi professionals d'infermeria disponibles en la Borsa de treball de la Conselleria de Sanitat per a contractar en cas de repunt, ja que totes les infermeres del territori valencià estan treballant per a fer front la pandèmia i a la campanya de vacunació de grip». En esta línia, advertix que s'espera que amb el fred arribe l'epidèmia estacional de la grip, com tots els anys entre els mesos de novembre i febrer.

Segons assenyala el sindicat en un comunicat, «des de SATSE hem anat defensant una acció proactiva i preventiva, a l'hora d'abordar diferents situacions dins d'esta pandèmia per Covid-19. Ara, considerem és el moment que la Conselleria de Sanitat anticipe mesures per als hospitals sense deixar de reforçar els centres de salut».

Per això, SATSE considera que s'han de reforçar les UCI, Servicis d'Urgències i sales d'hospitalització previstes per a Covid-19 amb professionals d'infermeria amb experiència en emergències i patologies infeccioses i que estiguen «ben formats i informats» en el maneig d'Equips de protecció Individual (EPI).

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Sánchez canvia d'opinió sobre l'estat d'alarma i fa una oferta 'bomba'" "Oltra aposta per restriccions més dures a pesar de la pressió de «lobbies» econòmics"