Brussel·les proposa invalidar el 'passaport covid' als 9 mesos sense tercera dosi

Els menors de 12 anys no tindran estes restriccions, com tampoc els que diàriament travessen fronteres per acudir al seu lloc de treball

La Comissió Europea va proposar ahir que els certificats de vacunació expiren als nou mesos de la data de l'administració de la immunització completa de la vacuna contra la Covid-19.

Brussel·les aplaudeix l'avanç de la vacunació a la majoria de països però admet que, abans de coordinar-se, alguns governs “estan prenent mesures addicionals de salut pública, incloent-hi l'administració de terceres dosis”. La Comissió assegura així que tenint en compte estos factors, proposa un enfocament “basat en la persona” per a la gestió dels viatges a la Unió Europea.

De fet, els governs poden aprovar limitacions a la lliure circulació dels no vacunats i es poden anul·lar els certificats de vacunació als nou mesos de la seua emissió. La Comissió Europea assegura que s'estableix nou mesos per la recomanació de l'Agència Europea de Control i Prevenció de Malalties, que demanava sis mesos, i en un període addicional de tres mesos per “assegurar que les campanyes nacionals de vacunació s'ajusten i els ciutadans tinguen accés a esta tercera dosi”.

Des de la Comissió Europea expliquen que l'“enfocament basat en la persona” es tradueix en la pràctica en què algú amb un certificat covid en vigor no hauria d'estar en principi subjecte a mesures addicionals, com ara tests o quarantenes, per moure's dins de la Unió. Europea. Però qui no ho tinga sí que tindrà estes restriccions.

Pel que fa a la validesa dels certificats fins als nou mesos de la seua emissió, la Comissió exigeix ​​als governs que “no rebutgen certificats de vacunació emesos en els darrers nou mesos des de l'administració de la darrera dosi” i que prenguen totes les mesures necessàries perquè la tercera dosi arribe a estes persones abans que arriben estos nou mesos.

Brussel·les vol que els governs “desaconsellen” els viatges des d'estes zones vermell fosc i alhora no posen cap restricció als viatges des de zones verdes dels que estiguen vacunats. Els menors de 12 anys no tindran estes restriccions, com tampoc els que diàriament travessen fronteres per acudir al seu lloc de treball.

Pel que fa als viatges des de o fora de territori comunitari, Brussel·les proposa donar prioritat als vacunats.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Brot Covid a l'hospital La Plana amb 10 sanitaris afectats per una reunió social" "Sanitat notifica 1.334 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana"