La Policia Autonòmica va al Galileu Galilei a demanat informació sobre la festa

La sanció per al responsable de la festa podria ser de 60.000 euros
S'investigarà la festa | Consejo Colegios Mayores

Actualització 07/10/2020 a les 08.59 hores. Agents de la Policia Autonòmica han sol·licitat al director del Col·legi Major Galileu Galilei que els proporcione tota la informació que posseïsca sobre la festa celebrada en les seues instal·lacions a on s'ha produït el brot més gran de coronavirus de tot el territori valencià.

Tres agents han acudit este dimarts al centre i un d'ells s'ha reunit amb el director, en una visita que ha sigut «protocol·lària i cordial, no ha sigut una inspecció, només han vingut a demanar informació», han assegurat a EFE fonts del Col·legi Major, que han mostrat la seua «total col·laboració» amb el cos policial sobre este tema.

Segons pareix, la sanció per al responsable de la festa clandestina celebrada en la terrassa del col·legi major podria arribar a ser de fins a 60.000 euros.

Justícia ordena a la Policia Autonòmica investigar la festa del Galileu Galilei

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha demanat a la Unitat Adscrita a la Generalitat del Cos Nacional de Policia que òbriga una investigació amb l'objectiu de saber els fets que han passat en el col·legi major Galileu Galilei de València --a on s'ha detectat un brot de Covid-19 després de la celebració d'una festa-- i per a determinar i «depurar» les responsabilitats dels suposades persones organitzadores o participants.

Esta investigació també determinarà les possibles sancions derivades de l'aplicació del Decret llei 11/2020 de Règim Sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció del Covid-19, explica el departament que dirigix Bravo en un comunicat.

La mesura es pren després que, este dimarts, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital posara en coneixement de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública la suspensió de les classes presencials en la Universitat Politècnica de València (UPV) a conseqüència d'un brot coronavirus, que «poguera tindre un origen social en el col·legi major Galileu Galilei, de titularitat privada».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Arriben bones notícies: Anuncien la data per a la vacuna espanyola contra el coronavirus" "Urgent: 180 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últims tres dies"