Les existències de les mascaretes KN95 es podran vendre fins a final d'any

D'eixa manera ho establix una resolució de la Secretaria d'Indústria
Es podran vendre fins al 31 de desembre | Pexels | Karolina Grabowska

Les existències de les mascaretes KN95, equivalents al FPP2 europeu, que es troben ja en els establiments podran comercialitzar-se fins al pròxim 31 de desembre, i també podran aquelles que encara no han arribat al país però les comandes del que es van fer durant el període permés.

D'eixa manera ho establix una resolució de la Secretaria General d'Indústria i de la xicoteta i mitjana empresa, referent als equips de protecció individual en el context de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, que publica este dijous el Butlletí Oficial del Estado (BOE).

En el text, Indústria recorda que davant de l'escassetat d'equips de protecció (EPI) per la pandèmia del coronavirus va permetre la seua comercialització temporal i excepcional, en una ordre del 23 d'abril, mentres s'esperava que l'oferta s'ajustara a la demanda en un curt període de temps, devent els fabricants adaptar els seus processos de producció i la seua oferta d'EPI amb marcatge CE a la demanda del mercat.

S'ha ampliat el termini fins a final d'any

En eixe moment, es va establir el 30 de setembre com a data límit per a la comercialització de diferents productes de protecció individual, entre altres les màscares KN95. Indústria ha constatat que el proveïment dels productes de protecció individual ha millorat, però explica que queda pendent determinar què fer amb les últimes unitats de productes en 'estoc'.

Per això, amb la finalitat de permetre que els productes emparats per la resolució del 23 d'abril, que ja estan en Espanya i en estoc, Indústria permet que es comercialitzen fins al 31 de desembre. Ocorre el mateix amb aquelles compres públiques de productes recollits en la resolució d'abril que encara no han sigut recepcionats però la compra del que s'ha fet abans de l'1 d'octubre i en el període autoritzat per Indústria.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'OMS avisa d'un altre desastre mundial relacionat amb el coronavirus" "Google Maps i el coronavirus: L'aplicació et diu en quins municipis hi ha casos"