Menys de la mitat dels hostalers han reobert les terrasses per les restriccions i el mal temps en València

En la pròxima reunió demanaran l'ampliació de l'horari i l'obertura de l'interior dels locals

Terrasses obertes València
Han obert el 40% de les terrasses de València | EP

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) xifra en un 40% els locals que des d'este dilluns començaran a obrir les terrasses a causa de per a molts locals «no els resulta rendible per les restriccions», i per la previsió de mal temps d'esta setmana. Este percentatge anirà augmentant de manera progressiva cap al cap de setmana, segons ha assenyalat la federació en un comunicat.

Este dilluns ha sigut el primer dia en què les terrasses de l'hostaleria valenciana torbava obrir des del passat 21 de gener, però fins a les 18.00 hores, amb un aforament d'un 75%, un màxim de quatre comensals per taula i una distància d'1,5 metres entre taules.

En concret, segons una mostra feta per Hostaleria València, entre el 60% dels seus locals associats que no obriran, d'ells un 65,5% són empreses que a pesar de tindre terrassa continuaran tancats per «no resultar-li viable funcionar amb estes mesures tan restrictives».

Demanen l'obertura de l'interior dels locals i l'ampliació de l'horari

A demés, han explicat que les condicions meteorològiques previstes per a esta setmana també «han frenat» la decisió d'obrir a molts locals que esperaran cap al cap de setmana per a alçar les persianes. Sobre este tema, el secretari general d'Hostaleria València, Rafael Fernando, ha insistit que el sector es troba en «un moment molt complicat» i amb «unes restriccions molt més dures que en el moment en el que es va tancar». Per això, tornaran a demanar en la pròxima reunió de la taula de diàleg de Sanitat l'obertura de l'interior dels locals i ampliar l'horari.

De la mateixa manera, ha reiterat la crida a la responsabilitat de tot el col·lectiu empresarial i especialment de la ciutadania per a conseguir mantindre «amb èxit» este pla de desescalada.

En eixe sentit, ha anunciat que treballaran en campanyes de sensibilització a través de les xarxes socials per a «conscienciar de la importància» de complir les normatives de seguretat en els establiments d'hostaleria, especialment l'ús de la mascareta obligatòria en tot moment, per a preservar la salut tant de clients com de personal d'hostaleria i deixar clar que els bars i restaurants són «segurs»

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari