Més de 100 milions de vacunes es perdran al desembre si no es donen

L'OMS requereix una necessitat urgent de crear un pla d'alliberament de vacunes que puguen donar-se als països més pobres

Més de 100 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 podrien malbaratar al caducar al desembre si no es donen a altres països que realment les necessiten.

Segons l'informe publicat per Airfinity, empresa d'anàlisi de dades científiques que investiga el subministrament global de vacunes, entre el G7 i la Unió Europea, tenen més d'un bilió de vacunes, de les quals no necessitaran més d'un 10% a finals d'any.

100 milions de dosis seran desaprofitades si no es crea un pla urgent d'alliberament de vacunes. Al parer dels lots d'estes vacunes tenen com a data de caducitat a final del mes de desembre.

Segons Airfinity, els països més rics del món acumulen milions de vacunes de manera que l'excedent puja a uns 1.200 milions de dosis. I una cinquena part d'estes dosis, 241, es malgastaran si no es donen a altres països.

Els Estats Units, la Unió Europea, el Regne Unit, Canadà i el Japó no necessitaran tal nombre de vacunes ni tan sols amb l'administració de la tercera dosi de reforç, però és que tampoc els països pobres poden acceptar-les llevat que els queden dos mesos de caducitat perquè no podran administrar ni emmagatzemar-les.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig avança una 'nova etapa d'obertura progressiva 'a partir de dilluns" "Pugen els morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana amb 9 noves defuncions"