Mor a Espanya de COVID-19 un pacient que ja estava vacunat amb les dos dosis

El cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge l'ha confirmat este dilluns
Imatge d'un professional sanitari atenent un pacient crític amb coronavirus en un hospital | Europa Press


Un home de 80 anys ha mort per COVID-19 a l'Hospital de Bellvitge (L'Hospitalet de Llobregat) malgrat tindre la pauta de vacunació completa. És el primer cas que ha transcendit d'estes característiques a Catalunya, segons ha detallat Rafael Máñez, intensivista del centre sanitari.

Segons el doctor, era un malalt “correctament vacunat”, amb l'última dosi posada “fa dos mesos, ha indicat en una entrevista en TV3.


Máñez ha ressenyat que es tracta d'un cas “excepcional” perquè segons ha explicat el pacient havia desenvolupat un nivell baix d'anticossos després de la vacunació. El doctor ha volgut deixar clar que les vacunes funcionen i eviten quadres greus de COVID, fins al punt que en este moment les persones amb major risc són aquelles majors de 50 anys que no han completat la vacunació.


El sanitari sí que ha aprofitat la fatalitat de la mort d'este pacient per a recordar que haver sigut vacunat no ofereix garantia total de no infectar-se. Els sèrums ofereixen una protecció molt alta amb una gran eficàcia, però s'estan donant casos de persones que malgrat estar vacunats estan contraient el coronavirus.


Brots en hospitals de Catalunya

 

L'intensivista ha posat com a exemple al seu propi hospital, on mig centenar de sanitaris està actualment de baixa després d'haver donat positiu per COVID malgrat estar immunitzats amb la pauta completa. Máñez ha explicat que la majoria dels contagis s'ha produït en la família i en l'entorn pròxim.

No obstant això, ha precisat que malgrat el contagi, la malaltia s'està desenvolupant de manera asimptomàtica pràcticament en la totalitat dels positius “gràcies a la vacuna”.


No obstant això, i per a evitar que la transmissió s'expandisca, a Catalunya, concretament a l'Hospital Clínic de Barcelona estan començant a oferir la vacuna als fills joves dels treballadors amb la finalitat d'evitar brots de contagis com el que ha esclatat a l'Hospital de Bellvitge.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Tribunal Superior de Justícia dona el vistiplau al toc de queda a 32 municipis" "Els experts adverteixen que la immunització sola no frenarà el coronavirus"