Mor una jove de coronavirus després d'esperar en el sòl d'un hospital

Lara, la jove de 22 anys va perdre la vida després d'esperar una setmana en el sòl d'un hospital a ser atesa
 

Argentina es troba commocionada després que haja eixit a la llum el tràgic cas d'una jove de 22 anys que va perdre la vida a causa de la COVID-19. La dona, de nom Lara Arreguiz, va morir després d'esperar una setmana en el sòl d'un hospital a ser atesa.


Tot va començar el passat 13 de maig, quan la xica, que patia diabetis, va acudir al costat dels seus pares al centre Protomédico de Santa Fe. Una vegada allí, li van comunicar que no hi havia llits, per la qual cosa va haver de romandre asseguda en una cadira de rodes.


Hospitals col·lapsats

A causa de l'empitjorament del seu cas, els progenitors van decidir portar-la llavors a l'Hospital Iturriaspe, però davant la situació de col·lapse general que viu el país, el recinte tampoc tenia llits ni cadires. Així, Lara va acabar recorrent a tombar-se en el sòl sobre la seua motxilla a l'espera de rebre atenció mèdica.
"Ens van dir que no hi havia llits. Ella es va sentir molt descomposta i em deia que s'anava a desmaiar. Em va dir que es volia ficar al llit, es va acomodar en el sòl i jo li vaig posar una jaqueta", va relatar la mare de la jove en el diari La Nación.


Intubada

 

Lara Arreguiz finalment va rebre un llit en el centre hospitalari, on va morir després de patir una pneumònia bilateral: "El dijous 20 em van enviar un missatge des de l'hospital preguntant si no volia anar a veure-la un ratet. Em va semblar rar. Vaig ser, i quan vaig arribar, estava molt malament, amb una màscara d'oxigen".
"Em mirava i em feia senyals que estava ofegada. Em vaig trencar, no podia veure-la així. Em vaig anar, però en arribar a la meua casa van avisar que Lara havia passat a teràpia i que l'hi havien intubada. A les 3 del matí del divendres ens van avisar que va morir", va relatar el seu pare al citat mitjà.


Conscienciar a la població

Es tracta d'un cas que ha indignat al país sud-americà i que ha mostrat la difícil situació que travessa a conseqüència de la pandèmia. Després d'este terrible succés, els seus progenitors han volgut enviar un missatge per a conscienciar a la població: "La gent no entra a causa del que està succeint. Molts diuen que tot això és mentida".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: baixen els positius i els morts" "Vint centres empresarials vacunaran als seus empleats"