El 60% dels nous casos de coronavirus en Espanya són asimptomàtics i en les zones de brots el 70%

En els pròxims dies «un xicotet percentatge» d'eixos asimptomàtics «potser» presenten símptomes
El 60% dels nous casos no presenten símptomes | València Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha informat que més del 60 per cent del total de nous casos diagnosticats per coronavirus són asimptomàtics i en les zones d'Espanya a on hi ha brots pràcticament el 70 per cent es detecten com a asimptomàtics.

D'esta manera ho ha manifestat este dijous Simón durant la seua compareixença en roda de premsa, en la que ha destacat que en els pròxims dies «un xicotet percentatge» d'eixos asimptomàtics «potser» presenten símptomes.

Per data d'inici de diagnòstic en els últims set dies, Simón ha notificat un total de 2.491 casos en Espanya, en els que s'inclouen tots els asimptomàtics. A demés, en les últimes 24 hores s'han notificat 241 nous positius i en els últims set dies han mort deu persones per coronavirus, un d'ells en les últimes 24 hores.

Respecte a les dades setmanals, l'expert de Sanitat ha assegurat que s'han notificat un total de 49.210 casos sospitosos, amb alguna simptomatologia. D'ells, se'ls ha fet una prova PCR a entre el 96,5 per cent i el 97,5 per cent.

«S'ha pogut establir que un percentatge xicotet tenia infecció, ja que el 1,3 per cent ha sigut positiu», ha destacat Simón, destacant que la positivitat que estan detectant ara «també ha anat baixant progressivament» i que els valors que es registren indiquen que la transmissió del virus «està reduint-se».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: 28 municipis valencians registren positius en 3 dies" "Tancada al trànsit una eixida de València a partir de dilluns"