Obrin de nou els gimnasos i altres instal·lacions esportives del territori valencià

Els gimnasos i la resta d'instal·lacions esportives tancades que es reobrin el dilluns 15 en la Comunitat Valenciana han de tancar a les huit de la vesprada, igual que el comerç no essencial, amb un aforament màxim del 30% i ús obligatori de màscara
Els gimnasos obriran este pròxim dilluns, 15 de març fins a les 20.00 hores| Pixabay

Els gimnasos i la resta d'instal·lacions esportives tancades que es reobrin el pròxim dilluns, 15 de març en el territori valencià han de tancar a les huit de la vesprada, igual que el comerç no essencial, amb un aforament màxim del 30% i ús obligatori de mascareta.

Sí que es permet l'ús de vestuaris, al 30% d'ocupació com a màxim, i les dutxes sempre que siguen individuals. L'aforament de les piscines també està limitat al 30%.

Així ho especifica l'ordre de la Conselleria de Sanitat, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), dins del paquet de mesures anunciades este dijous i en vigor entre el 15 de març i el 12 d'abril.

Evitar aglomeracions

Com a requisits, els responsables de les instal·lacions esportives han de garantir el compliment de l'aforament i senyalitzar-lo de manera visible en els accessos de cada dependència, igual que els metres quadrats disponibles.

També han d'establir un sistema d'accés que evite aglomeracions i un altre de torns que permeta l'esport amb seguretat sanitària, al costat d'una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions com a mínim dos voltes al dia. Els usuaris estan obligats a netejar i desinfectar el material en finalitzar cada torn d'entrenament.

En canvi, les instal·lacions obertes no han de tancar a les huit de la vesprada i l'aforament màxim queda fixat en una persona per cada 2,25 metres quadrats de superfície útil per a ús esportiu.

Sense mascareta a l'aire lliure si hi ha distància

La pràctica d'activitat física, tant en espais oberts com tancats, es pot fer en grups màxims de quatre persones, sense contacte físic i amb distància de seguretat. A l'aire lliure no cal portar mascareta sempre que siga possible mantindre la distància de seguretat.

Això sí, la mascareta és obligatòria en zones o espais amb gran afluència de persones, a on no siga possible mantindre la distància amb la resta d'esportistes o vianants, així com en instal·lacions tancades.

Per a l'esport fora de jornada escolar en edat d'Infantil i Primària hi ha un màxim de deu persones, en grups estables tant per a activitats grupals com per a entrenaments, de nou sense contacte físic i sense públic. Els acompanyants dels menors no poden romandre en les instal·lacions esportives i han d'evitar quedar-se pels voltants per a no generar aglomeracions.

Seguixen prohibits els esdeveniments esportius públics i privats

I seguiran sense permetre's els esdeveniments esportius públics o privats. Hi ha algunes excepcions: competicions federatives d'àmbit autonòmic per a ascendir o obtindre classificació a campionats nacionals; professional i màxima categoria femenina de pilota valenciana; competicions oficials professionals i no professionals d'àmbit internacional i estatal.

En tots estos casos, tant en instal·lacions esportives o a l'aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones simultàniament. Excepcionalment, la Conselleria de Sanitat Universal podrà autoritzar més públic.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"7 brots de coronavirus registrats en les últimes 24 hores en el territori valencià" "El número de contagis i morts per Covid-19 en les últimes hores en territori valencià"