L'OMS no recomana barrejar vacunes

Este advertiment suma encara més incertesa als que porten ja una primera dosi d'AstraZenea i s'especulava amb una segona dosi diferent


Si fa només 24 hores a Espanya i per tant en la Comunitat Valenciana la notícia era la decisió de no administrar una segona dosi d'AstraZeneca als que havien rebut ja la primera, i més es modificava fins a dos vegades en el mateix dia la franja d'edat dels futurs vacunats, hui l'OMS no recomana posar altres vacunes en lloc de la segona dosi d'AstraZeneca.

Un advertiment que este dijous ja feia en declaracions a Actualitat Valenciana el representant de Sanitat del sindicat CSIF alertant de la manca d'estudis que donassen suport esta decisió.

"La d'AstraZeneca es basa en una tecnologia que és l'aerovirus atenuat mentre que la de Phizer és ARN missatger, són tecnologies diferents i el que no sabem, i científicament tampoc se sap, el que pot passar quan barreges una i una altra amb la qual cosa la situació de preocupació per la improvisació i la incompetència de les autoritats sanitàries és grandíssima", explicava Vicente Navarro.

Hui és la mateixa ONS qui assegura que "no hi ha dades adequades per dir si això és una cosa que es pot fer", i deixa així de nou en l'aire la solució per a les milers de persones a qui ja se'ls ha administrat la primera dosi d'AstraZeneca. Estes representen aproximadament un terç dels valencians vacunats i es concentren en els Cossos i Forces de Seguretat y personal docent majoritàriament.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dolors Sabater, hospitalitzada per Covid-19" "Pugen considerablement els positius per coronavirus en la Comunitat Valenciana"