La Policia Local d'Alacant dissol 46 festes en cases, posa 56 multes i sanciona a 12 establiments en Cap d'any

Han auxiliat a huit persones per intoxicacions etíliques, colps i caigudes
La Policia Local va interposar un total de 12 sancions | Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant va organitzar esta Nit de Cap d'any l'operatiu més important desplegat mai per la Policia Local per a tancar un any marcat per la pandèmia, amb un pla elaborat amb l'objectiu de garantir la seguretat, previndre festes, botellons i evitar aglomeracions que pogueren ocasionar una onada de possibles contagis de coronavirus.

La regidoria de Seguretat ha tancat el balanç de la nit informant que en el dispositiu la Policia Local es van fer més de 200 intervencions en tota la ciutat, es van interposar 53 denúncies per incomplir el toc de queda, alcoholèmies i infraccions de trànsit en els controls, es van sancionar a 12 establiments per incomplir els aforaments i les mesures de seguretat establertes per a fer front al Covid, i es van dissoldre un total de 46 festes en cases.

En el Pla de Control d'Aglomeracions en les Principals Zones d'Oci, organitzat es va usar el Dron dels Bombers del Servici de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament i la Policia Local, establint un Lloc de Comandament dels Mitjans Aeris no Tripulats per a controlar per l'aire els aforaments en el centre i la platja de Sant Joan.

Durant la Tardevieja els policies van controlar les zones de Castanyers, el Barri antic i la platja de Sant Joan, amb un vigilància policial d'accessos, delimitació d'entrades i eixides, i va ser necessari el tancament del perímetre de Castanyers prop d'una hora a les 17.40 hores per a evitar aglomeracions com a mesura preventiva, portant una efectiva vigilància d'una zona habitual de tardeo.

Nit sense massa incidents

En el Pla de Control de Festes la Policia va posar especial esforç per a evitar-les ja que molts dels contagis es produixen en cases en l'entorn familiar i en trobades socials, i es van intervindre en un total de 46 festes, una trentena durant la nit i 16 per la vesprada, intervenint també per denúncies de sorolls i molèsties als veïns.

En matèria de seguretat ciutadana els agents van dissoldre dos baralles, la primera cap a les 22.00 hores en l'avinguda de Pintor Xavier Soler amb cinc persones implicades i sense ferits, i una segona en la Rambla de Méndez Núñez, a on va resultar ferit un jove en un ull i va necessitar atenció sanitària.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha felicitat a tots els agents de Policia Local per «l'excepcional i efectiu dispositiu policial organitzat ja que amb el seu treball han fet possible celebrar en Alacant una Nit de Cap d'any més segura, disminuït els riscos, evitant festes, aglomeracions i contagis en un moment molt crític de la pandèmia d'una nit clau per a frenar els contagis i una nova onada passades les festes», i ha destacat que «ens sentim molt orgullosos del comportament i la responsabilitat de tots els ciutadans que han pres consciència de la situació sanitària en este difícil any, que s'ha desenvolupat sense greus incidents».

La Policia durant la Nit de Cap d'any va prestar auxili a huit persones per intoxicacions etíliques, colps i caigudes en el carrer traslladant-los per a que reberen assistències sanitàries i amb alguns trasllats a l'hospital. Una de les atencions es va fer passades les 4.22 hores en carrer de Regulo, a un jove que presentava una ferida en una mà, com a conseqüència d'un colp contra un cristall, i va ser necessari el seu trasllat a l'hospital.

En el dispositiu amb inspeccions i patrulles en totes les zones d'oci per a fer complir els aforaments i mesures de seguretat, la Policia Local va interposar un total de 12 sancions durant la Nit de Cap d'any en establiments. Les primeres es van fer a les 14 hores en dos establiments situats en la Plaça dels Estels, el primer per excés d'aforament de cinc taules i no mantindre les obligades distàncies de seguretat entre els clients i les taules, i la segona denúncia ha estat interposada per ocupació de via pública, en estar servint alcohol en el carrer i permetent el seu consum.

De la mateixa manera cap a les 16 hores els agents van imposar dos sancions en l'avinguda de Països Escandinaus i l'avinguda de Costa Blanca, per excés d'aforament dins del local, i obligant a desallotjar a les persones que l'incomplien.

Incidents en el trànsit

Els agents en els controls i l'operatiu de vigilància desplegat van denunciar a huit locals més per incompliments en el carrer de Ramón y Cajal, i en l'avinguda del Pintor Xavier Soler per excés d'aforaments i un establiment en Pascual de la Mata per tindre persones sense màscares, en l'avinguda del Sol Naixent per incomplir les distàncies de seguretat entre les taules i clients sense màscares, en Sant Pau s'ha tancat un local d'oci i sancionat un altre establiment en el Passeig Joan Fuster per l'ús de música ambiental. Finalment passades les 21 hores es va denunciar a un altre local en el carrer d'Astúries per permetre el consum fora de l'establiment.


La unitat d'Atestats i el servici nocturn de Policia van intervindre en un accident de danys materials a la 01.00 hores en el carrer de Sant Mateu amb Doctor Nieto, a on van estar implicats dos cotxes, que per causes que s'investiguen van xocar entre si en l'encreuament, i com a conseqüència de l'impacte va resultar danyada part de la façana del mercat de Carolinas.

De la mateixa manera la Policia va denunciar a quatre conductors per alcoholèmies, el primer a les 23.30 hores en l'avinguda Costa Blanca, després de sotmetre-ho a les proves dóna positiu i se li retira el cotxe al dipòsit, a les 00.30 hores en la Plaça Porta de la Mar, un conductor que circulava amb un cotxe amb una roda rebentada és interceptat, sotmés a les proves, donant una taxa positiva d'alcoholèmia i se li han instruït diligències judicials, i el cotxe és retirat al dipòsit.

Finalment la Policia intervé a les 01.30 hores en l'avinguda de Dénia, amb una conductora que envaix la mitjana impactant i derrocant un senyal de trànsit, amb resultat positiu per conduir baix els efectes de l'alcohol, s'instruixen diligències al Jutjat i el cotxe és retirat al dipòsit. A les 01.30 hores en Gran Via, a l'altura de l'hospital, un altre conductor és sotmés a les proves, donant una taxa positiva administrativa.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Multes a 79 persones i 15 locals d'oci en la Nit de Cap d'any en València" "Almassora es blinda davant de l'augment de contagis"