Més de 400 sancions per tirar petards al carrer i celebrar festes en València

En total els agents han imposat 416 sancions per tirar petards al carrer i altres 214 per festes en casa entre el 13 i el 20 de març.

Una agents de la Policia Local de València d'esquena patrullant pel carrer
Els agents han dissolt 214 festes il·legals entre el 13 i el 20 de març   | PLV

El regidor de Protecció Ciutadana a l'Ajuntament de València, Aarón Cano, ha fet públiques este dimarts les xifres relatives a les intervencions que ha fet la Policia Local en els últims caps de setmana i el festiu de Sant Josep: en total els agents han imposat 416 sancions per tirar petards al carrer i altres 214 per festes a casa entre el 13 i el 20 de març.

Segons Cano, les xifres mostren «el magnífic comportament de les comissions falleres de la ciutat de València. Les comissions no és que no estiguen sent un problema, sinó que estan sent un aliat en la lluita contra el coronavirus», ha recalcat en roda de premsa, en la que ha posat en valor el comportament responsable de la ciutadania. Un altre dels factors que ha afavorit una setmana tranquil·la han sigut les pluges que es van registrar durant els dies 18 i 19 de març.

La inspecció dels casals fallers ha conclòs sense denúncies. En les 214 sancions per infraccions a l'ordenança municipal de soroll estan comptabilitzades, entre altres, les sancions per fer festes o sopars en els domicilis, però Cano ha matisat que s'ha detectat que el número de festes o sopars d'amics en domicilis s'ha reduït sensiblement respecte de setmanes anteriors.

Més de 280 reunions il·legals

Durant esta setmana s'han posat 506 sancions per no portar la mascareta en llocs públics, 499 per infringir el toc de queda, 289 per reunions de més de sis persones en espais públics o privats i 60 per fer 'botelló', la majoria d'elles concentrades en el primer cap de setmana i no en el del 20 de març.

Referent als locals d'oci, la Policia Local ha interposat 22 sancions, 18 per excedir l'aforament del local i quatre per no respectar l'horari de tancament. Per al regidor de Protecció Ciutadana, estes xifres evidencien l'important control de la Policia Local, però a més evidencien un comportament adequat en línies generals per part de la ciutadania Valenciana.

La valoració d'Aarón Cano

D'altra banda, Aarón Cano ha destacat el bon funcionament de la iniciativa de l'Arquebisbat del 'Maremóvil' i les ofrenes espontànies o individuals que s'han dut a terme en les parròquies de la ciutat de València en els termes acordats, ha destacat el regidor. «Quan tot es parla, les coses funcionen i la ciutat recupera cert to i això sempre és positiu», ha detallat.

El regidor ha insistit que l'única manera de combatre esta pandèmia és la de treballar de manera coordinada entre la ciutadania i les institucions públiques, «això és el que ha ocorregut, anem per bon camí, però sabem que si baixem la guàrdia podem tornar a passar-ho malament». Finalment ha anunciat que de seguida començarà la vacunació dels bombers de més de 55 anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari