Puig es compromet a què esta setmana comence la vacunació en els hospitals valencians

El president ha explicat que «cal ser conscients que s'ha de vacunar amb seguretat, eficàcia, i rapidesa»
Puig es compromet a què comence la vacunació en hospitals durant la setmana | iStockPhoto (Teka77)

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha informat hui que ja hi ha 135 residències valencianes en les que els ancians i els treballadors han sigut vacunats contra el Covid-19, i s'ha compromés al fet que dimarts que ve «el 100%» de les residències que no tinguen brots actius de coronavirus estiguen immunitzades amb la fórmula de Pfizer, mentres que en la setmana pròxima es començarà a vacunar al personal mèdic d'atenció primària i, amb la vacuna de Moderna, al personal sanitari d'hospitals.

Segons ha recordat Puig, la veritat és que la Conselleria de Sanitat ha informat hui que el territori valencià rebrà al llarg de gener i febrer prop de 50.000 dosi de la vacuna de Moderna contra el coronavirus. Esta vacuna es destinarà, almenys inicialment, al personal professional metge d'hospitals, ha dit Puig en una entrevista en Antena 3.

El president ha explicat que «cal ser conscients que s'ha de vacunar amb seguretat, eficàcia, i rapidesa. S'està executant un pla de vacunació dirigit per tècnics que saben molt, com han demostrat en la campanya de vacunació de la grip».

Sobre la vacuna de Moderna, Ximo Puig ha explicat que «hui vorem què ens trasllada el ministre referent a això, encara no tenim dates ni quantitats concretes, però la nostra intenció és que eixa vacuna es destine en principi a l'àmbit hospitalari. El fonamental és que agafem velocitat de creuer, l'actiu fonamental contra el virus és la vacuna».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Illa ho confirma en un comunicat: «A finals de la setmana que ve»" "La història de Petru, un bebé amb Covid-19, que ha estat 70 dies ingressat en l'UCI"