Puig avança una nova etapa d'obertura progressiva 'a partir de dilluns

Avança la flexibilització d'horaris i aforaments, i aposta per l'ús del certificat de vacunació a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat l'obertura d'una "nova etapa d'obertura progressiva" a partir de dilluns, ja que en els pròxims dies s'haurà aconseguit la vacunació del 90% de la població amb pauta completa.

Així ho ha manifestat durant la clausura de la reunió conjunta del Comité Executiu i la Junta Directiva de la Confederació Empresarial Valenciana en què ha participat al costat del president de CEV, Salvador Navarro.

El president ha valorat la cohesió de la societat valenciana i la corresponsabilitat dels ciutadans que ha contribuït al fet que la Comunitat Valenciana se situe com una de les regions amb major índex de vacunació del món.

A més, ha assenyalat que actualment la incidència acumulada se situa al voltant de 50 contagis per cada 100.000 habitants, i que la xifra de persones hospitalitzades se situa per sota de 200. Amb estes dades, el president ha mostrat la seua esperança d'arribar al 9 d'octubre amb la "màxima normalitat possible".

Sobre la flexibilització de les mesures per frenar la pandèmia a partir de la pròxima setmana, el president ha indicat que es modificaran horaris d'obertura, aforaments, i s'obrirà un diàleg amb els sectors afectats per intentar que "la normalització siga la més efectiva ".

Així mateix, s'ha referit a l'ús del certificat de vacunació per accedir a determinats espais, sobre el qual ha dit "donarà seguretat als ciutadans" i "garantirà drets".

Diàleg social

 

Durant la seua intervenció, el president ha destacat la pandèmia, ha permés testar el valor del diàleg social a la Comunitat Valenciana i el suport dels empresaris valencians, i per això ha agraït la interlocució de CEV.

Així mateix ha advocat per mantenir aliances polítiques i empresarials, posant com a exemple les negociacions sobre el nou model de finançament que ha mantingut esta mateixa setmana amb Andalusia, o la reunió entre patronals de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i Balears que se celebrarà el pròxim mes d'octubre.

Referent a això Puig ha explicat que la voluntat no és fer "frontisme" entre territoris sinó defensar l'interés general dels valencians i dels andalusos, i acabar amb l'statu quo per articular "una altra manera de veure Espanya" i evitar situacions de privilegi.


Recuperació econòmica

 

Per al cap del Consell la col·laboració social i empresarial ha possibilitat generar l'estabilitat que permet establir les bases de la recuperació, i com a mostra d'això s'ha referit a les previsions econòmiques que preveuen un creixement de l'economia valenciana del 6,7% el 2021 i de més d'un 7% el 2022.

En este sentit ha assegurat que l'activitat econòmica "s'ha despertat" i s'està adaptant al nou escenari, en què ha destacat les exportacions i el turisme com "dos sectors fonamentals per a la recuperació".


Fons europeus i ajust del mercat laboral

 

Durant la seua intervenció, el president s'ha referit a la necessitat d'ajustar el mercat laboral i apostar per la Formació Professional dual vinculada a l'empresa per poder trencar les actuals bretxes existents entre oferta i demanda de treball.

En concret, ha destacat que actualment hi ha 400.000 persones que no tenen ocupació a la Comunitat Valenciana, però també hi ha "grans bosses d'ocupació que no es cobreixen" en sectors com el turisme o la indústria. Per això, s'ha mostrat partidari de "buscar una fórmula que permeta solucionar el desajust".

Finalment, ha incidit en l'oportunitat que suposaran els fons europeus per a "sortir de la situació conjuntural" i accelerar la digitalització i la transició energètica", i ha animat a l'empresariat a aprofitar l'impuls que suposaran estos recursos. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pugen els morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana amb 9 noves defuncions" "261 nous casos i 1 mort per coronavirus en la Comunitat Valenciana"