Puig proposa declarar el toc de queda de 00.00 a 06.00 hores fins al 9 de desembre

La situació no afectarà els treballadors del torn de nit
Acabaria el 9 de desembre | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat als agents socials la proposta que plantejarà el govern autonòmic en el Consell Interterritorial d'este dijous, per a declarar el toc de queda durant la matinada --de 00.00 a 06.00 hores-- fins al 9 de desembre, una situació que no afectarà els treballadors del torn de nit.

D'eixa manera ho han indicat els representants d'UGT, CCOO i CEV en roda de premsa després de mantindre una reunió amb Puig, a on els ha traslladat que portarà la petició al Consell Interterritorial per a declarar este toc de queda de 00.00 a 06.00 hores en tota Espanya però, en cas que la resta d'autonomies no l'accepten, buscarà la fórmula per a declarar-lo en el territori valencià.

La idea és que el toc de queda dure fins al 9 de desembre per a arribar a Nadal amb unes xifres de contagis per coronavirus baixes que permeten compatibilitzar una major mobilitat dels ciutadans per a les festes.

«La continuïtat dependria dels resultats»

Segons ha indicat el president de la patronal, Salvador Navarro, esta és la idea que els ha avançat Puig encara que, en tot cas, la seua continuïtat o no «dependrà dels resultats». En el supòsit contrari, estan oberts a plantejar-se «una altra classe de solució».

El líder d'UGT PV, Ismael Sáez, ha apuntat que els agents socials ha assegurat que tenen coincidència «plena» amb la mesura, amb la que estan d'acord i que els agradaria que fora de caràcter estatal, mentres que, per part de CCOO, el seu secretari general, Arturo León, ha dit que encara que el territori valencià és una de les autonomies que presenta millor situació epidemiològica «no convé esperar a tindre unes dades dolentes que obliguen a adoptar unes decisions més dràstiques».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Tanca el centre de dia de majors de l'Amistat de València per un cas positiu" "Urgent: Mor un voluntari de la vacuna contra el Covid que ha comprat Espanya"