Puig: 'La resposta als primers moments de la COVID va ser ràpida però insuficient'

La Generalitat recorrerà la sentència que indemnitza metges alacantins per la falta d'EPIs a l'inici de la pandèmia
El president Ximo Puig sosté no estar d'acord amb la sentència del tribunal alacantí que condemna el Consell Valencià a indemnitzar els metges, que en els primers moments de pandèmia no van comptar amb les proteccions adequades. Ha informat que recorreran la sentència interposada pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana recordant que la Generalitat va ser de les més ràpides del país, “la primera que va aconseguir subministraments suficients, els primers avions, quan era molt difícil. Era una situació singular sobrevinguda”.

En les primeres paraules en un acte informatiu amb la premsa, el president ha sol·licitat de nou perdó a la població valenciana per la falta d'elements de protecció i subministraments a l'esclat de la COVID-19. Assenyala que amb el recurs a la decisió judicial pretén defensar l'interés general dels valencians i es reafirma a qualificar la resposta del Govern Valencià en els primers moments com a ràpida però insuficient. Destaca, a més, que la regió ha estat capaç de generar producció pròpia per a la dotació de recursos davant del coronavirus.

Preguntat per la sisena onada que ens fueteja ha apuntat que estan “intentant accelerar les contractacions” per descongestionar la sanitat valenciana. També ha insistit que la línia d'actuació del Govern Valencià és agilitzar les terceres dosis de vacunes i les primeres als menors de 5 a 8 anys i per altra banda seguir amb l'estratègia de la prevenció.

Davant el debat de la gripalització de la pandèmia, Puig demana prudència. “Estem al centre de la sisena onada, hui hi ha 16.000 casos. No som a la eixida”. A parer seu ara no procedeix aquesta conversa, només continuar amb les mesures de prevenció conegudes: mascareta, ventilació i distància social.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat indemnitzarà a metges per la falta d'equips de proteccions contra la covid" "La sisena onada de contagis colpeja les presons de la Comunitat Valenciana"