La Generalitat establix restriccions per a 31 municipis valencians en restauració, comerç i espais culturals

Les mesures entren en vigor este divendres
Són 31 els municipis afectats | UNSPLASH

La Conselleria de Sanitat ha acordat establir mesures extraordinàries per a frenar la pandèmia en 31 municipis valencians en els que s'ha detectat una transmissió comunitària de coronavirus generalitzada i no controlada. Les restriccions incidixen en els aforaments d'enterraments, restauració, comerços, hotels, espais culturals i deportius.

Estes noves mesures es faran efectives a partir d'este divendres, quan es publicarà una nova resolució de la Conselleria de Sanitat Universal en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Estaran en vigor, en principi, durant 14 dies.

Municipis afectats

Les noves restriccions afecten, entre altres, a municipis en els que la situació de la pandèmia ja havia obligat a prendre mesures excepcionals. És el cas d'Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant), d'Orihuela, en el Baix Segura (Alacant) i les seues pedanies, Guadassuar, en la Ribera (València) i Onda, la Plana Baixa (Castelló).

A demés d'eixos municipis, s'aplicaran les noves mesures, dins de la província de Castelló, en Morella, Nules i Vinaròs; en la província de València s'establiran en Algemesí; i en la província d'Alacant les restriccions afectaran a Crevillent, Elda, Ibi, Muro d'Alcoi, Petrer, el Pinós i els 18 municipis del departament de salut d'Orihuela.

Les mesures addicionals

Entre les mesures, que es detallaran en la resolució que la Conselleria publicarà este divendres, està la limitació d'un terç de l'aforament fins a 25 persones en enterraments i vetles celebrades en espais oberts i fins a 15 persones en tancats.

També es limita l'aforament a 30 persones en celebracions, el 50% en comerços que no estiguen en centres comercials i mercats ambulants i a un terç en les grans superfícies. L'aforament permés en zones comunes d'hotels i allotjaments serà d'un terç, del 50% en terrasses.

També estaran a mitat d'aforament les biblioteques, els museus, sales d'exposicions, les visites i altres activitats a monuments i altres espais culturals, els cinemes, teatres, auditoris, circs amb carpa i espais similars i establiments destinats a actes culturals i espectacles a l'aire lliure. En els recintes a on se celebren espectacles i actes, el públic haurà d'estar assegut.

Respecte a l'activitat deportiva no professional ni federada, en les instal·lacions interiors l'aforament serà d'un terç. Les activitats grupals deportives es restringixen a sis persones i no es permet l'ús de vestuaris ni de dutxes. Les competicions i actes se celebraran sense públic.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig acorda el confinament perimetral del territori valencià" "Atenció: Més de 9.000 nous contagis per coronavirus en Espanya"