Retiren del mercat dos gels hidroalcohòlics fabricats en Espanya

Entre els problemes detectats hi ha defectes en l'etiquetatge
Els dos eren fabricats en Espanya | UNSPLASH

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha avisat de la retirada en el mercat europeu dels gels hidroalcohòlics contra el coronavirus de les marques 'PRADY' i 'VERITA', fabricats en Espanya, després d'haver-se detectat diferents problemes, menor concentració d'alcohol del declarat i defectes en l'etiquetatge.

Respecte al de la marca 'PRADY' el producte conté una quantitat insuficient d'etanol (valor mesurat: 56,6% en pes). Per consegüent, no eliminaria bacteris o virus, que podrien arribar a l'usuari, augmentant el risc d'infecció.

«Només amb un percentatge d'alcohol superior al 60% es conseguix una desinfecció eficaç. A demés, la presència d'alcohols no va acompanyada dels corresponents pictogrames de perill i advertiments en l'etiqueta del producte. Per consegüent, els usuaris no disposen d'informació sobre la toxicitat i inflamabilitat del producte, que, en presència d'una font d'ignició, podria provocar un incendi», han dit des de l'OCU.

Retirat un altre gel

L'altre producte es tracta d'un altre gel hidroalcohòlic, de la marca 'Verita Farma'. Este producte ha sigut venut 'on line', segons comuniquen en la mateixa alerta, sobretot a través d'Amazon, i conté una quantitat insuficient d'etanol molt per davall del recomanat.

«Per consegüent, no resulta eficaç davant dels bacteris o virus, augmentant el risc d'infecció. A demés, la presència d'alcohol no va acompanyada dels apropiats pictogrames i advertiments en l'etiquetatge. Per tant, els usuaris no tenen informació sobre la toxicitat i inflamabilitat del producte, que, en presència d'una font d'ignició, podria provocar un incendi», han dit des de l'OCU, per a aconsellar als consumidors que els hagen adquirits que procedisquen a la seua devolució en el punt de venda.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Salten les alarmes en el València C.F per un segon cas positiu al primer equip" "Advertència de Sanitat després del que ha passat el cap de setmana"