Salvador Illa rebutja, per ara, aplicar el confinament domiciliari en Espanya

El ministre de Sanitat reconeix que «les xifres són molt preocupants»
Hi ha un total d'uns 20.000 hospitalitzats a causa del coronavirus | València Diari

Important anunci de Sanitat este matí de dissabte. «No contemplem confinament domiciliari», d'esta manera el ministre espanyol Salvador Illa s'ha mostrat rotund en la roda de premsa del departament. Illa ha matisat, que «les xifres són molt preocupants». «Tenim el coneixement, l'experiència, sabem com doblegar esta nova corba».

A demés, el ministre ha indicat que el govern dotarà Espanya d'un marc «comú que ha funcionat i funciona» en aquelles regions que tinguen indicadors pareguts i que, per tant, requerixen mesures paregudes. «Esta tercera onada la doblegarem a través de la cogovernança i l'estat d'alarma, les dos coses funcionen», afegix.

Illa assegura que «el govern sempre estarà d'acord amb qualsevol mesura per a frenar la pandèmia, però la limitació de la mobilitat ha de ser sempre amb totes les garanties. Si cal articular noves mesures, les valorarem, però cal aplicar-les sempre amb totes les garanties i respectant els drets fonamentals. No contemplem confinament domiciliari», ha apuntat, paral·lelament, el ministre.

Quatre comunitats demanen el confinament total

Ja són quatre les comunitats autònomes que han demanat el confinament al govern de Sánchez. Es tracten de Castella i Lleó, Astúries, Múrcia i Andalusia. La preocupant situació que estan registrant en els seus territoris en estos últims dies estan portant als governs autonòmics a reflexionar sobre si cal endurir les mesures que ja tenen establertes. 

A banda d'això, les UCI espanyoles estan començant a registrar dades límit. Segons ha anunciat Salvador Illa durant la seua compareixença, les Unitats de Cures Intensives estan fregant el 30% de la seua ocupació. A demés, hi ha un total d'uns 20.000 hospitalitzats a causa del coronavirus, una xifra que només es va arribar a registrar en els dies més durs de la segona onada de Covid.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Local sense llicència que oferia perruqueria, barberia, alcohol i tatuatges en Alacant" "Més vigilància per a evitar l'accés en la zona comercial d'Alfafar"