Més de 660 establiments sancionats i 21 detinguts per desobediència des de finals d'octubre en la Comunitat

Han imposat 430 actes per botar-se el toc de queda i altres 1.317 per no portar mascareta
S'han imposat més de 400 sancions per consum de drogues | ISTOCKPHOTO

La unitat de Policia adscrita a la Generalitat ha sancionat a un total de 669 establiments des que es va activar el segon estat d'alarma el 25 d'octubre, ha detingut a 21 persones per desobediència, 430 actes per saltar-se el toc de queda i altres 1.317 per no portar mascareta o incomplir la distància de seguretat.

D'octubre a gener s'han inspeccionat o controlat 22.860 establiments i comerços en el territori valencià en compliment de la normativa COVID i de la Llei d'Espectacles de 2010, ha informat l'administració en un comunicat.

En total s'han identificat 9.255 vehicles i 16.901 persones, informant-les de l'ús correcte de la mascareta i de la necessitat de complir les mesures higienicosanitàries. En estos controls s'han imposat 480 sancions per tinença o consum de drogues o d'armes.

Augment dels controls a causa del nou tancament perimetral

Paral·lelament, la Policia de la Generalitat ha dut a terme 2.130 patrulles en les estacions i línies de metro o tramvia de València i Alacant i altres 933 en hospitals, amb un balanç de 81 auxilis humanitaris.

També ha controlat els accessos als municipis confinats en col·laboració amb altres cossos i les policies locals, a demés de participar en els dispositius de recepció i custòdia de material sanitari i de vacunes.

Durant els pròxims caps de setmana s'intensificaran els controls i els operatius especials de vigilància davant el nou tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen a una xica saltant-se la quarantena en la Vall d'Uixó" "URGENT: Tots els nous brots de coronavirus del territori valencià"