Sanitat amplia l'horari de gimnasos i instal·lacions esportives fins al toc de queda

Quant al sector de l'hostaleria, l'horari de tancament seguix fins a les 18.00 hores de la vesprada

Imatge d'un home en un gimnàs amb mascareta i guants
Sanitat amplia l'horari de gimnasos i instal·lacions esportives fins al toc de queda | El Periódico

Els gimnasos i la resta d'instal·lacions esportives tancades que es reobrin este dilluns en el territori valencià podran obrir fins a l'horari que marca el toc de queda, amb un aforament màxim del 30% i ús obligatori de la mascareta.

Es permet l'ús de vestuaris, al 30% d'ocupació com a topall, i les dutxes sempre que siguen individuals. L'aforament de les piscines també està limitat al 30%. D'eixa manera ho especifica l'ordre de la Conselleria de Sanitat, publicada en una edició bis del DOGV el divendres. Este dilluns ha eixit una correcció d'errors en la que s'ampliava l'horari dels centres esportius.

També hi ha un afegit en l'apartat relatiu a l'ús de vestuaris: «Excepcionalment, en les competicions autoritzades en el punt 12.4 de la present resolució, i en els seus entrenaments, es podran usar els vestuaris i les dutxes, respectant les mesures generals de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries».

Requisits en les instal·lacions

Igualment, s'exceptua als esportistes que participen en les competicions recollides en l'article 12.4 de la resolució de l'ús obligatori de la mascareta. Estes són competicions d'àmbit estatal o internacional, mentres que en l'àmbit autonòmic estan permeses les competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic que atorguen un dret d'ascens a campionats o competicions d'àmbit estatal; les competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic que siguen imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d'àmbit estatal; i la competició professional de pilota valenciana i la màxima competició en categoria femenina.

Com a requisits, els responsables de les instal·lacions esportives han de garantir el compliment de l'aforament i senyalitzar-lo de manera visible en els accessos de cada dependència, igual que els metres quadrats disponibles.  També han d'establir un sistema d'accés que evite aglomeracions i un altre de torns que permeta l'esport amb seguretat sanitària, al costat d'una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions com a mínim dos voltes al dia.

Els usuaris estan obligats a netejar i desinfectar el material en finalitzar cada torn d'entrenament. En canvi, les instal·lacions obertes no han de tancar a les 20.00 hores de la vesprada i l'aforament màxim queda fixat en una persona per cada 2,25 metres quadrats de superfície útil per a ús esportiu.

La pràctica d'activitat física, tant en espais oberts com tancats, es pot fer en grups màxims de quatre persones, sense contacte físic i amb distància de seguretat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari