Sanitat condiciona 280 llits en els hospitals de campanya per a derivar els casos lleus o moderats

Ha sigut la conseqüència de l'increment d'hospitalitzacions
Sanitat també ha previst mobilitzar personal | GVA

La Conselleria de Sanitat Universal ha condicionat un total de 280 llits en els hospitals de campanya del territori valencià per a alleujar la pressió en els departaments de salut més afectats per l'increment d'hospitalitzacions associades al repunt de casos.

Estos llocs hospitalaris estan concebuts per a derivar a pacients positius, confirmats per PCR, amb situació clínica lleu o moderada, prèviament ingressats en hospital d'aguts. També serviran d'estada i lloc de tractament de pacients que no puguen guardar quarantena o tractament en sa casa o amb els seus convivents i per a aquells que no puguen ser atesos en els seus hospitals de referència per tindre una alta ocupació.

Amb este reforç es preveu guanyar espai en el propi hospital matriu del que depén el de campanya. Â«No es tracta de portar els llits UCI als hospitals de campanya», puntualitza en un comunicat la consellera, Ana Barceló.

Per províncies, hi ha 80 llits en l'hospital de campanya d'Alacant, altres 80 en el de Castelló i 120 en el de València.

Criteris d'hospitalització

En ells s'atendran pacients majors de 18 anys amb ingrés per pneumònia per COVID en fase de resolució de la malaltia i uns altres que, encara que podrien rebre l'alta, es veuen obligats a quedar-se temporalment hospitalitzats per impossibilitat de mantindre un aïllament adequat.

Els criteris per a l'hospitalització i ocupació dels 280 llits seran: proximitat a la zona d'accés, proximitat a les eixides d'emergència, disponibilitat de connexions a la xarxa d'oxigen, mòduls que faciliten les dinàmiques de treball i millor aïllament respecte les fonts de sorolls i llums exteriors.

Per a atendre-les, Sanitat també ha previst mobilitzar personal: per cada mòdul o control d'infermeria de 22 llits, un total d'11 infermeres i 6 TCA, a demés de zeladors i administratius.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"València, la tercera ciutat amb més incidència acumulada d'Espanya" "ATENCIÓ: Es tornen a disparar els contagiats espanyols"