Sanitat incorpora 50 nous rastrejadors militars en la base militar de Marines

Estes noves incorporacions se sumen a les més de 1.600 persones que actualment realitzen labors de rastreig en els Centres de Salut Pública i d'Atenció Primària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comptarà a partir de hui amb 50 nous rastrejadors militars que exerciran la seua labor en la base militar de Marines.

Este personal ha sigut posat a la disposició de les Comunitats Autònomes per part del Ministeri de Defensa, prèvia sol·licitud al Ministeri de Sanitat i exercirà estes labors diàriament, de dilluns a dissabte, després de rebre formació per part de personal de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

Estes noves incorporacions se sumen als 1.644 rastrejadors amb els quals compta actualment la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tant en els centres de salut pública com en els centres d'Atenció Primària.

En concret, hi ha 1.333 persones en els diferents Centres d'Atenció Primària dels departaments de salut, així com 311 persones que treballen tant en la Direcció General de Salut Pública i Addiccions com en els Centres de Salut Pública existents en la Comunitat Valenciana.

En concret, la labor dels rastrejadors és posar-se en contacte amb les persones amb resultat positiu de COVID-19 a través de PCR o test d'antígens que es comuniquen al sistema sanitari perquè, a través d'enquestes epidemiològiques, els seus contactes puguen al seu torn ser recuperats i la informació arribe a Atenció Primària.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Regne Unit alça les restriccions a pesar de l'avanç de la variant Delta" "Els EUA avisa de vincle entre la vacuna de Janssen i la síndrome Guillain-Barré"