La Universitat Miguel Hernández presenta un robot capaç de prendre mostres per a fer PCR

L'ús del robot també està destinat a contrarestar l'alt risc de transmissió del virus al personal que duu a terme la faena de fer els tests PCR
El robot és capaç de prendre les mostres | Europa Press

El professor de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant),  Nicolás García Aracil ha presentat este dimarts els avanços en la creació d'un braç robòtic capaç de prendre mostres de persones per a fer test de PCR.

L'ús del robot també està destinat a contrarestar l'alt risc de transmissió del virus al personal que duu a terme la faena de fer els tests PCR, tant en interiors com en exteriors. Davant d'esta problemàtica, els investigadors de la UMH van rebre finançament de la Generalitat en el mes de maig per a crear un sistema robotitzat d'extracció de mostres que substituïsca al personal sanitari.

El rector de la UMH, Juan José Ruiz, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual han assistit este dimarts a la demostració d'este prototip robòtic que ha creat la institució acadèmica per a la detecció del coronavirus, informa la universitat en un comunicat.

El robot possibilita als sanitaris a centrar-se en el procés de vacunació

L'investigador responsable d'este projecte és García Aracil, catedràtic de l'àrea d'enginyeria de sistemes i automàtica i investigador de l'Institut de Bioingeniería. Segons ell, l'ús estés d'este robot permetria que els sanitaris se centraren primordialment en el procés de vacunació a la població, que és un dels reptes més immediats i importants als que s'enfronta la societat a escala mundial.

Durant la demostració s'ha dut a terme una presa de mostra per a PCR per frotis nasofaringi totalment automatitzada. El subjecte ha estat assegut enfront del robot, que és hermètic i desinfecta els elements del seu interior a través de llum ultraviolada sense risc per a la salut de les persones.

El robot detecta el final del conducte i fa dos o tres moviments giratoris, com establixen els protocols sanitaris. Posteriorment, extrau l'hisop, el talla i l'emmagatzema amb ajuda del robot porticat a una temperatura de dos a huit graus. Al final s'allibera el cap del subjecte i es desinfecten tots els elements de manera automàtica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Repartiran 2.600.000 mascaretes per a col·lectius valencians de població vulnerable" "Les farmàcies valencianes s'oferixen per a administrar la vacuna enfront del Covid-19"