Els usuaris de residències no podran eixir a dinars i sopars nadalencs en superar-se el nivell 1 de risc

Els residents de centres de diversitat funcional i salut mental sí que podran eixir
La seua publicació es preveu en la setmana vinent | Pixabay

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat planteja que els usuaris de residències de persones majors, diversitat funcional i salut mental no puguen fer eixides sense passar la nit fora durant l'època nadalenca quan se supere el nivell d'alerta 1 de coronavirus en l'entorn local del centre.

No obstant això, els residents de centres de diversitat funcional i salut mental sí que podran eixir de vacacions durant un període igual o superior a set dies.

D'esta forma ho recull la proposta de resolució que la Conselleria ha presentat este dissabte en la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19. La seua publicació es preveu en la setmana vinent.

L'esborrany dibuixa diferents escenaris de restricció sobre la base dels nivells d'alerta en els que es trobe cada unitat territorial, «d'acord amb la situació epidemiològica de l'entorn local del centre». Segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, després de la Taula Interdepartamental, «la Comunitat seguix en nivell alt de risc (3) en una part important dels departaments».

Nivell 1 de risc

En este context, durant el període nadalenc, la proposta d'Igualtat establix que, quan el nivell d'alerta siga 1, es permeten eixides sense dormir fora en els centres de majors amb acompanyament professional, familiar o de persona tutora o afí prèvia autorització del centre.

L'eixida estarà restringida a una única casa, mantenint una bambolla de convivència estable, i no podran acudir a establiments o espais públics a on no es puguen garantir les mesures sanitàries. No podran tindre contacte amb persones d'altres grups de convivència.

El mateix s'aplica als usuaris de centres sociosanitaris de diversitat funcional o salut mental, si bé en este cas la restricció a una única casa, a una sola bambolla de convivència estable i el no acudir als establiments i espais sense garanties de mesures sanitàries és una recomanació.

De la mateixa manera, els residents de les tres classes de centres podran anar-se de vacacions, però només durant set dies o més i sol·licitant-ho amb antelació. En el cas dels majors, l'eixida es restringirà a un únic domicili mantenint la bambolla de convivència estable i no hauran de tindre trobades amb persones fora del grup de convivència ni acudir a establiments o espais públics a on no es puguen garantir les mesura sanitàries.

Per al seu reingrés, hauran de fer-se proves de coronavirus i sotmetre's a un aïllament preventiu. No podran incorporar-se al centre en cas de donar positiu.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El desinfectant contra el coronavirus que podria ser perillós" "Les 3 mesures de Sanitat imposades per a Nadal"