Els usuaris de residències no podran eixir a dinars i sopars nadalencs en superar-se el nivell 1 de risc

Els residents de centres de diversitat funcional i salut mental sí que podran eixir
La seua publicació es preveu en la setmana vinent | Pixabay

La Vicepresid√®ncia i Conselleria d'Igualtat planteja que els usuaris de resid√®ncies de persones majors, diversitat funcional i salut mental no puguen fer eixides sense passar la nit fora durant l'√®poca nadalenca quan se supere el nivell d'alerta 1 de coronavirus en l'entorn local del centre.

No obstant això, els residents de centres de diversitat funcional i salut mental sí que podran eixir de vacacions durant un període igual o superior a set dies.

D'esta forma ho recull la proposta de resoluci√≥ que la Conselleria ha presentat este dissabte en la Taula Interdepartamental per a la Prevenci√≥ i Actuaci√≥ davant la Covid-19. La seua publicaci√≥ es preveu en la setmana vinent.

L'esborrany dibuixa diferents escenaris de restricci√≥ sobre la base dels nivells d'alerta en els que es trobe cada unitat territorial, ¬ęd'acord amb la situaci√≥ epidemiol√≤gica de l'entorn local del centre¬Ľ. Segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barcel√≥, despr√©s de la Taula Interdepartamental, ¬ęla Comunitat seguix en nivell alt de risc (3) en una part important dels departaments¬Ľ.

Nivell 1 de risc

En este context, durant el per√≠ode nadalenc, la proposta d'Igualtat establix que, quan el nivell d'alerta siga 1, es permeten eixides sense dormir fora en els centres de majors amb acompanyament professional, familiar o de persona tutora o af√≠ pr√®via autoritzaci√≥ del centre.

L'eixida estar√† restringida a una √ļnica casa, mantenint una bambolla de conviv√®ncia estable, i no podran acudir a establiments o espais p√ļblics a on no es puguen garantir les mesures sanit√†ries. No podran tindre contacte amb persones d'altres grups de conviv√®ncia.

El mateix s'aplica als usuaris de centres sociosanitaris de diversitat funcional o salut mental, si b√© en este cas la restricci√≥ a una √ļnica casa, a una sola bambolla de conviv√®ncia estable i el no acudir als establiments i espais sense garanties de mesures sanit√†ries √©s una recomanaci√≥.

De la mateixa manera, els residents de les tres classes de centres podran anar-se de vacacions, per√≤ nom√©s durant set dies o m√©s i sol¬∑licitant-ho amb antelaci√≥. En el cas dels majors, l'eixida es restringir√† a un √ļnic domicili mantenint la bambolla de conviv√®ncia estable i no hauran de tindre trobades amb persones fora del grup de conviv√®ncia ni acudir a establiments o espais p√ļblics a on no es puguen garantir les mesura sanit√†ries.

Per al seu reingr√©s, hauran de fer-se proves de coronavirus i sotmetre's a un a√Įllament preventiu. No podran incorporar-se al centre en cas de donar positiu.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"El territori valencià blindat amb controls d'accés" "El desinfectant contra el coronavirus que podria ser perillós"