La vacuna d'Oxford contra el Covid-19 genera resposta immune en la gent major

Els investigadors estan satisfets amb els resultats
Genera resposta immune | FIDR

La vacuna contra el Covid-19 que està fent la Universitat d'Oxford, en col·laboració amb la farmacèutica AstraZeneca, genera una forta resposta immune entre els ancians, el grup més vulnerable, revela este dilluns el 'Financial Times'.

Els assajos clínics d'eixa vacuna estan en la fase 3, l'última abans de conéixer amb exactitud si és segura i si permet protegir a la població de la malaltia, després del que necessitarà el vistiplau dels reguladors abans de procedir-se a una vacunació massiva.

Segons va poder saber el periòdic de dos persones familiaritzades amb eixos estudis, la vacuna genera entre els ancians anticossos i les anomenades cèl·lules T (el principal propòsit de les que és identificar i matar patògens invasors o cèl·lules infectades).

L'edat és un factor clau

L'edat és el principal factor de risc del Covid-19 atés que el sistema immunològic s'afeblix amb el temps, pel que este grup és el que més necessitarà protecció contra el coronavirus. Els investigadors, segons el Financial, estan animats per la resposta immune que genera la vacuna entre les persones majors.

Els resultats de les primeres proves clíniques de la vacuna d'Oxford, publicats el juliol passat, ja indicaven que genera anticossos i les cèl·lules T. S'espera que els detalls de les últimes troballes siguen publicats prompte en una revista mèdica, afig el diari.

«Si tenen dades que mostren que la vacuna genera una bona immunitat, mesura en el laboratori, en el grup de més de 55 anys, i que inclou una bona resposta en gent que és molt major, crec que és un senyal prometedor», va assenyalar al diari Jonathan Ball, professor de virologia de la Universitat anglesa de Nottingham.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Burjassot adopta mesures addicionals per a frenar el Covid-19" "La mesura del govern espanyol sobre els viatges entre comunitats autònomes"