A València la Policia dispersa botellots la primera nit en què es considera falta greu

Un pub on es multiplicava per sis el límit d'aforament i estava obert fora de l'horari permés ha sigut desallotjat pels agents.

Debut als últims esdeveniments entre els més joves a la Comunitat Valenciana la mitjanit d'este dissabte han entrat en vigor les noves mesures restrictives de la Generalitat per a frenar l'augment de contagis entre les persones més joves, entre elles el tancament de l'oci nocturn i l'avançament a les 00:30 de l'horari de tancament de la restauració. Però fan cas?, o segueixen a la seua?Els botellots han continuat

Els botellots han continuat i es per això que la Policia Local de València com la Policia Nacional han hagut de dispersar botellots als voltants de la plaça d'Hondures i l'avinguda de Blasco Ibáñez.

Incompliment de la normativa vigent

Qui tampoc han fet massa cas de la normativa vigent han sigut alguns establiments com és el cas d'un pub que estava obert fora de l'horari permés i que incomplia la normativa vigent. Pel que fa a l'aforament, multiplicava per sis el màxim establit: hi havia huitanta persones dins i no respectaven l'ús obligatori de la mascareta.

Eliminar botellots

El nou paquet de mesures, que ja han entrat en efecte, n'inclou algunes especialment dirigides a eliminar els botellots que s'han pogut veure durant les últimes setmanes en molts municipis valencians. El Consell ha modificat la consideració del botellot com a falta lleu i passa a considerar-se falta greu, per la qual cosa podrà castigar-se amb multes que poden arribar a 30.000 euros. A més, s'ha reduït l'horari de venda d'alcohol en supermercats i botigues, ara fins a les 20:00 hores.

Dos mesures necessiten l'aval del Tribunal Superior de Justícia

Hi ha dos mesures més que necessiten l'aval del Tribunal Superior de Justícia per a poder implantar-se, ja que comporten la limitació d'alguns drets fonamentals arreplegats per la Constitució i que la Generalitat vol impulsar.

Quines són?

Una és el toc de queda entre la una i les sis de la matinada als municipis que tinguen una incidència acumulada i un nombre de positius elevades. Segons avançà el president Ximo Puig, a hores d'ara serien vora 40 municipis.

L'altra és la limitació de les reunions socials, tant en espais públics com privats, a un màxim de deu persones.

Ara cal esperar al fet que el tribunal es pronuncie sobre estes dos mesures este dilluns.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: augmenten els brots i els nous positius amb 1.980" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: continuen augmentant els nous positius amb 1.834"