Ximo Puig diu que l'estat d'alarma ha de donar la major cobertura a mitjà termini

«No es pot estar cada quinze dies renovant l'instrument», afirma el president de la Generalitat
Ximo Puig diu que l'estat d'alarma ha de donar la major cobertura a mitjà termini | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, considera que l'estat d'alarma «ha de donar la major cobertura possible a mitjà termini», perquè «no es pot estar cada quinze dies renovant l'instrument i que hi haja diferents moviments polítics que, en un moment determinat, puguen entorpir la seguretat sanitària».

Puig s'ha referit d'esta forma en la roda de premsa oferida este dilluns després de participar telemàticament en la Conferència de Presidents, en ser preguntat sobre si l'estat d'alarma de sis mesos anunciat pel president del Govern, Pedro Sánchez, li pareix adequat o excessiu.

Ha manifestat que és important que este instrument es consolide «un cert temps» i ha destacat que l'establiment de l'estat d'alarma «no eximix del control parlamentari ni de la fiscalització». «El fonamental és véncer a la pandèmia i hem d'usar tots els instruments que tinguem a la nostra disposició», ha afirmat Puig.

«Ja sabem el que ha passat en el passat, que va haver moltes dificultats per a dur a terme el que era inicialment l'objectiu del Govern, que era acabar l'estat d'alarma en juny», ha assenyalat. Per a Puig, «ara estem en condicions, des de la serenitat, d'intentar generar un marc el més estable possible» i això, ha dit, «no és una acció d'unes setmanes i uns mesos», encara que l'última paraula la tindran els grups parlamentaris.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Confinades 249 classes en la sèptima setmana del curs escolar valencià" "Celebren un botelló i una festa privada en Alacant"