La FIFA adverteix que les ingerències governamentals d'Espanya poden deixar-la fos del Mundial de Rússia 2018

El Consell Superior d'Esports (CSD) va demanar repetir les eleccions a la presidència de la FIFA
Imatge d'arxiu de la Selecció Espanyola. | EFE
 
 
La FIFA ha enviat hui una carta a la Federació Espanyola de Futbol en la qual adverteix que «les ingerències governamentals del país» poden implicar la seua suspensió com a membre associat i, per tant, l'expulsió d'Espanya de les competicions internacionals en les quals participa, inclòs el Mundial de Futbol que se celebrarà a Rússia en 2018.

Segons la carta enviada per la FIFA, la proposta del Consell Superior d'Esports espanyol (CDS) s'han de repetir les eleccions a la presidència federativa d'este organisme. La votació va tenir lloc el passat maig després que Ángel María Villar siguera detingut en una operació contra la corrupció de la FEF. 

El CSD ja va demanar repetir les últimes eleccions en les quals Villar havia guanyat i va presentar una moció al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD). Este òrgan va admetre la moció i la va remetre al Consell de l'Estat, que decideix en última instància si es repeteixen els comicis. Va ser la Federació Espanyola la que va alertar a la FIFA de la petició.

El reglament de la FIFA castiga les «ingerències dels governs»

La FIFA considera que esta acció com una ingerència del govern espanyol, fet que posa en perill l’autonomia i la independència de la Federació, el que violaria els estatus de l’organització i suposaria la suspensió del país. 

L’article 13 dels estatuts de la FIFA recull que «cada membre ha d’administrar els seus assumptes de forma independent i assegurar-se que no es produisca cap ingerència per part de tercers en els seus assumptes». 

Les noves eleccions suposarien l'eixida definitiva d'Ángel María Villar com a president, ja que encara segueix en el seu càrrec tot i la suspensió cautelar. A més amenaçaria la presidència del seu successor Juan Luis Larrea, el mandat del qual hauria d'arribar fins al 2020.

La segona amenaça de la FIFA a España

Esta no és la primera vegada que la FIFA amenaça de fer fora a Espanya. El 2008 ja va avisar que faria fora l’equip de la Supercopa, que finalment acabaria guanyant, ja que l’executiu de Zapatero va permetre a Villar celebrar unes eleccions després del període establert per l’ordre ministerial. Aleshores el CSD va considerar el procés irregular en no rebre cap notificació al respecte i va demanar repetir les eleccions.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"URGENT: 3 futbolistes espanyols, detinguts després de fer esta barbaritat a una xica" "URGENT: Estos són els rivals d'Espanya per al Mundial de 2018"