Territori proposa anul·lar l'ATE del nou Mestalla

El conseller Arcadi Espanya assegura que: "no es compleixen els requisits establerts legalment per a l'atorgament de la pròrroga"

La Conselleria de Territori ha proposat no prorrogar els terminis de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) del nou Mestalla com demanava el Valencia Club de Fútbol. L'informe d'11 pàgines que ha emés l'organisme autonòmic dona resposta així a la sol·licitud del Valencia CF fa a la Fase I del pla.

Des del Consell es veu inviable la possibilitat d'una ampliació de l'acord urbanístic després dels incompliments del club en l'operació immobiliària.

L'ATE suposava el full de ruta mitjançant la qual el club d'Anil Murthy es comprometia a acabar les obres abans de maig del present any, fet òbviament incomplet.

Esta actuació implicava el permís per a edificar 39.855 metres d'hotels i comerços així com  de centre comercial en els terrenys on s'ubica l'actual estadi de Mestalla. Ara amb el conveni extingit, el Valencia CF s'enfronta a un dur cop econòmic de més de 25 milions d'euros i amb un futur incert en tots els aspectes.


El nou Mestalla

El Nou Mestalla va iniciar la seua construcció l'1 d'agost de 2007 sent president Juan Bautista Soler. En el projecte inicial, a la façana es representaran els barris de València i el riu Túria al seu pas per la ciutat, una forma original de plasmar la ciutat en el disseny de la coberta.

Va ser dissenyat inicialment amb una capacitat per a 75.100 espectadors i per a poder albergar competicions d'atletisme, requisit proposat per l'Ajuntament de València.

Segons el projecte inicial serà un estadi de 5 estrelles de la UEFA. Tindria 3500 places d'aparcament, zona d'oci, un museu sobre la història de club, diferents zones vip i un auditori per a assemblees i reunions.

El club es veu immers en un deute econòmic que ascendeix als 547 milions d'euros, La majoria dels quals a l'entitat Bancaixa. Soler es veu obligat a anunciar la paralització de les obres de l'estadi el 17 de febrer de 2009.

La idea inicial de Joan Baptista Soler era la de finançar la construcció amb la venda de les parcel·les del vell Mestalla. Però la crisi immobiliària espanyola iniciada el 2008 va impossibilitar la viabilitat de vendre les parcel·les al preu inicialment estimat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Espanya triomfa en penals i passa a semifinals" "València es podria convertir en la seu de la Lliga Professional de Futbol Femení"