València habilita 16 circuits per a córrer i dona algunes recomanacions per a este dissabte

L'objectiu és evitar aglomeracions en zones concorregudes per corredors com el llit del riu Túria
València ha habilitat 16 circuits per a córrer | Pxhere

 

La Fundació Deportiva Municipal de València ha habilitat 16 circuits per a córrer distribuïts per tota la ciutat amb l'objectiu que demà, dissabte, les persones que vullguen reprendre la pràctica deportiva «puguen fer-ho amb totes les mesures de seguretat recomanades», tal com ha informat hui la regidora de Deports, Pilar Bernabé. Esta mesura s’ha adaptat «en sintonia amb les mesures anunciades pel Govern d'Espanya que permeten la pràctica d'activitats físiques a l'aire lliure que no impliquen contacte personal».

 

La regidora ha fet una crida a la «responsabilitat» per a seguir «les recomanacions que garantisquen la pràctica segura de deports individuals a l'aire lliure, reduint al mínim els possibles riscos de contagi». En este sentit, i amb l'objectiu d'evitar aglomeracions en un dels principals espais deportius, el llit del riu Túria, que s'estén al llarg dels seus 9 quilòmetres, s'han habilitat altres recorreguts en funció de la proximitat a la zona de residència.

 

16 circuits per a córrer en València

Els nous recorreguts se situaran en zones d'horta en barris com Campanar, Benicalap i Torrefiel; entre Alboraia i la Politècnica o la Punta. També es podrà córrer pel Passeig Marítim o l'arena de la riba de les platges urbanes. Uns altres dels espais seran La Marina, la Ronda Nord i Sud, l'avinguda Blasco Ibáñez fins a la façana marítima. Igualment, els diferents parcs de la ciutat i altres zones que es poden consultar en el mapa que ha creat la Fundació Deportiva. En total, estes noves rutes sumen al voltant de 35 km als 10 amb els que compta el llit del Túria.

 

Hi ha diferents circuits en la ciutat de València per a evitar aglomeracions en el llit del riu Túria | Ajuntament de València

 

Córrer en sentit únic i amb una distància de seguretat de 10 metres

Totes aquelles persones que isquen a córrer pel llit han de recordar que el Circuit 5K s'use en un únic sentit en direcció cap a la Ciutat de les Arts i Ciències amb l'objectiu d'evitar els encreuaments de corredors i reduir els contactes. Per este motiu, el Circuit 5K comptarà amb una noves senyals, en les que es recomanarà la distància mínima de separació de 10 metres entre corredors i s'avisarà a aquells que vagen en sentit contrari al permés. D'altra banda, els qui vagen en direcció cap al parc de Capçalera hauran de córrer pel marge dret del llit.

 

Quant a la distància que cal mantindre, ha indicat que «com a mínim ha de ser de quatre metres» i «l'aconsellable és de 10». «En cas de què no es vaja a avançar al corredor de davant, es recomana situar-se en un lateral per a evitar estar en línia recta respecte a la seua esquena», ha puntualitzat.

 

 

No utilitzar les fonts públiques ni fer exercicis en terra

Bernabé també ha indicat que és preferible «no utilitzar les fonts públiques pel que aconsella que totes les persones porten la seua pròpia aigua». D'altra banda, ha remarcat que «no està permesa la pràctica d'activitats en zones d'ús comú com ara els parcs bio saludables, de fitness o de mobiliari urbà». En esta línia, ha advertit que es recomana que «no es facen exercicis que suposen estar tombat en terra, ja que es poden fer en casa».

 

Deixar la roba en una bossa abans d'entrar en casa

Pilar Bernabé ha demanat que «s'extremen les precaucions en dies amb molt de vent, ja que estes condicions atmosfèriques faciliten la propagació del virus a través de l'aire». En relació amb la roba deportiva, ha manifestat que és aconsellable «deixar-la en una bossa abans d'entrar en casa i no tornar a utilitzar-la sense abans haver sigut llavada per a fer exercicis físics en casa».

 

 

No fer deport de forma excessiva

Finalment, ha incidit en «la importància de cuidar i protegir al màxim el sistema immunològic personal com a barrera de contenció enfront del virus, pel que es desaconsella una pràctica excessiva d'exercicis físics que puga afeblir estes defenses».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!