ÚLTIMA HORA

😷 CORONAVIRUS: 177 nous positius i 1 mort en les últimes 24 hores en Espanya

Entitats locals demanen la creació d'un organisme autonòmic que coordine les Falles

Asseguren que la crisi sanitària ha posat de manifest esta necessitat
Demanen la creació d'un organisme autonòmic que coordinae les Falles | YouTube

 

Numeroses Juntes Locals Falleres i comissions de localitats que no s'organitzen davall d'esta classe d'organismes han proposat a la Generalitat Valenciana «la creació d'un organisme autonòmic que coordine les Falles en tot el territori». 

 

En el comunicat, que s'ha traslladat a la Secretària Autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, els dirigents fallers asseguren que «la crisi sanitària generada per la COVID-19 i la suspensió de la celebració de les Falles el passat 10 de març ha posat de manifest la necessitat d'una coordinació a nivell autonòmic».

 

En este sentit, argumenten que cada població ha hagut de prendre les decisions «que generen desconcert entre els diferents sectors vinculats amb la festa de les Falles» de manera individual i d'àmbit local. És més, moltes localitats ja havien pres la decisió de posposar la festa fins al 2021, abans de què la Junta Central Fallera suspenguera definitivament les Falles ahir mateix.

 

Però els autors del comunicat asseguren que «la coordinació autonòmica no és només necessària en estos moments, sinó que pot ser una bona ferramenta per al futur de la festa de les Falles», motiu pel que han sol·licitat una reunió amb Tamarit quan la situació d'emergència sanitària millore.

 

Un altre dels arguments d'esta petició és la crisi econòmica que està assotant a sectors específics, relacionats amb la festa, pel que «seria convenient estudiar possibles ajudes per a professionals com els artistes fallers, pirotècnics o indumentaristes», que depenen directament de les Falles.

 

D'altra banda, recorden que la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la humanitat de la UNESCO suposa «una responsabilitat del món faller, institucions i administracions públiques en la salvaguarda i protecció del Patrimoni que s'escenifica amb el treball de les més de 1.000 comissions falleres» de tot el territori valencià.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!