Les Falles 2020 se suspenen definitivament

La Junta Central Fallera ha pres la decisió després de la cancel·lació de les Fogueres i la Magdalena esta setmana
Les Falles 2020 ja són història | Ajuntament de València

 

Les Falles 2020 ja són història. La Junta Central Fallera (JCF), que s'ha reunit este dimecres amb els col·lectius fallers en l'Ajuntament de València, ha decidit finalment posposar les festes a l'any 2021 a causa de la pandèmia del coronavirus.

 

En el moment de la seua cancel·lació, en un primer moment, des de l'Ajuntament de València, es va afirmar que es posposarien al mes de juliol i se celebrarien entre el 15 i el 19 d'eixe mes. A pesar d'això, la suspensió de les Fogueres, este dimarts, i de la Magdalena, hui mateixa, ja apuntaven a que les Falles no anaven a ser més.

 

També el fet que moltes Juntes Locals Falleres i ajuntaments hagen suspés ja les seues Falles en les últimes setmanes i els últims dies ha forçat a que la Junta Central Fallera prenga esta decisió. Una decisió que finalment el Consistori a deixat pràcticament en mans d'esta entitat encarregada de l'organització de la festa.

 

Ara, les comissions falleres hauran de decidir què fer amb els monuments que ja tenien preparats per a enguany, i que molts es troben guardats en Fira València o en la Marina, a demés d'amb els contractes de pirotècnia, il·luminació o festes i amb els seus representants. En este sentit, moltes comissions locals ja han decidit que seran els mateixos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!