Se suspenen les festes de la Magdalena de Castelló 2020

Enguany se celebrava el 75 aniversari de la festa fundacional de la ciutat
El 75 aniversari de la Magdalena se celebrarà en 2021 | Facebook

Castelló ha suspés les seues festes de la Magdalena 2020, que van ser posposades a causa de la pandèmia del coronavirus. La decisió s'ha pres este dimarts de vesprada de forma consensuada, després de què ho demanara el 'món de la festa' i el mateix dia que s'ha anunciat la suspensió de les Fogueres d'Alacant.

Els representants d'esta festivitat han demanat per unanimitat la suspensió definitiva fins al 2021, davant la falta de garanties sanitàries a curt i mitjà termini i la incertesa de què es puguen celebrar o no actes multitudinaris en els pròxims mesos, han indicat des del consistori en un comunicat.

«Hui ens hem reunit amb representants del 'món de la festa' per a abordar el futur de la Magdalena d'enguany i ens han demanat per unanimitat la suspensió definitiva fins al 2021 davant l'actual crisi del coronavirus i la falta de garanties sanitàries per a poder celebrar-la en condicions. Per això, després d'escoltar a gaiates, colles, ens vinculats, Festes de Carrer, reines i pregoners, hem decidit de forma consensuada que la pròxima Magdalena serà en 2021», ha explicat l'alcaldessa i presidenta del Patronat Municipal de Festes, Amparo Marco.

A demés, i a petició del 'món de la festa', «s'ha decidit també que el pressupost de les festes es destine a pal·liar els efectes de la COVID-19 en la ciutat, per a mesures que contribuïsquen a la reactivació econòmica i per a la cobertura social», ha detallat Marco.

La Magdalena 2020 anava a ser la 75 edició de la festa fundacional de Castelló de la Plana. Al març, la Generalitat va decidir posposar la seua celebració el mateix dia que es va decidir no celebrar les Falles de València. Al contrari que en València, en Castelló no s'havia elegit una data alternativa per a celebrar la festa.

El portaveu del grup municipal de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha valorat amb un comunicat la cancel·lació de les festes de la Magdalena com un pas «que pareixia inevitable», davant les circumstàncies actuals i previsibles de la crisi sanitària. Per a Garcia, «la celebració del 75 aniversari de les festes de la Magdalena es mereix tota la dignitat i tots els mitjans per a que la gent de la ciutat i la que ens visita el difrute de veres».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La polèmica pregunta que ha evitat respondre Fernando Simón" "La data de les proves daccés per a cursar ensenyaments deportius"