La nova comissió 'Nou Campanar' anuncia el seu retorn imminent per a les Falles 2020

Des de la nova comissió asseguren que en els pròxims dies Junta Central Fallera donarà llum verda a este projecte
Un monument faller de Nou Campanar | Viquipèdia

 

Nou Campanar, la comissió nascuda a l'abric del 'boom' immobiliari va desembarcar en València i va conseguir la glòria. La comissió que va arribar a plantar un monument d'un milió d'euros, és fins ara la falla que més primers premis ha conseguit en el segle XXI. 

 

A pesar de tot, la fama i la glòria durà poc a esta comissió. Va plantar per primera volta en 2003 en secció Primera i debutà un any després en Especial, quan va fer-se amb el seu primer or faller, que va continuar repetint ininterrompudament fins a l'any 2009. Però, anys després i amb l'arribada de la crisi, ja en 2015, la comissió es va dissoldre després d'uns últims anys de capa caiguda i sense cap guardó. 

 

Ara la comissió podria tornar de manera oficial, en els pròxims dies, tal i com ho han anunciat els impulsors d'este nou projecte en xarxes socials. Canviària el nom, això sí, ja que recents modificacions en la demarcació obligarien a passar de l'antic 'Pediatre Jorge Comín - Serra Calderona', al nou 'Luis Buñuel – Rafael Alberti'.

 

 

De 'Nou Campanar' a 'Nova de Campanar'

També abandonarien la denominació popular 'Nou Campanar' per a donar pas a la 'Nova de Campanar', marcant un canvi d'època, però intentant mantindre l'essència d'una falla, que té la intenció de plantar el seu primer monument en la secció de Primera A, la categoria de plata, amb un pressupost superior als 40.000 euros. 

 

Des de la comissió, que asseguren esta ja formada per més de 100 persones, han confirmat que en els pròxims dies Junta Central Fallera (JCF) portarà al ple de setembre este assumpte per a donar llum verda al projecte. De fet, tenen ja xarxes socials, un casal i animen a tots a unir-se al projecte.

 

Mentrestant, el món de les falles vigila atent a les novetats d'una falla que promet arribar en força i que va retornar la sort al barri perifèric de Campanar, ja que, la comissió veïna l'Antiga de Campanar, va conseguir el doblet d'Especial i Enginy i Gràcia este 2019, i es va alçar també amb l'or en 2017. 

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram