Adeu als 40

El pas d'un xicotet front farà girar el vent a llevant i gregal farà que el descens de les temperatures siga notable
Platja | Susana Pérez

En només tres dies hem tingut un parell de ponentades, la de diumenge i la d'ahir dimarts. Dos dies molt pesats, molt durs, per la barreja de la calor i el ponent que han portat els termòmetres a tocar els 40 graus.

Les màximes d'ahir no necessiten massa comentaris.


I hui agrairem el canvi de temps que hem notat en les últimes hores. El pas d'un xicotet front farà girar el vent a llevant i gregal, i encara que la nit ha sigut difícil de dormir al centre del dia el descens de les temperatures serà notable.

A més hui poden registrar-se les primeres pluges de juliol. Seran dèbils al matí i només afectaran punts de l'interior del nord. A la costa podria caure alguna gota però poc més. De vesprada podrà ploure amb un poc més de gana a les muntanyes del nord on des de migdia es formaran núvols d'evolució.

A la costa el mercuri dels termòmetres quedaran al voltant dels 30 graus (7-8 graus més baixes que ahir) i per l'interior també farà menys calor (màximes de 33-34 graus allà on faça més calor).

Demà dijous encara baixaran un parell de graus més les temperatures.

La nit serà de nou prou pesada perquè el mercuri dels termòmetres baixarà un parell de ratlletes però la basca serà molt acusada, sobretot en punts de la costa on fins a migdia el cel estarà prou cobert i fins i tot podrà escapar-se alguna gota.

El cap de setmana l'oratge es mantindrà estable però caldrà mirar de reüll els mapes de temperatura perquè per diumenge els models donen una invasió d'aire africà que sentirem parlar els pròxims dies. Una situació de la qual recordem pocs precedents semblants i que portaria molta calor al sud i a l'interior de la Comunitat, amb temperatures que podrien superar els 45 graus.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El ponent ens posa en avís" "La calor només afluixa unes hores"