Alerta per l'arribada de la gota freda: pluges torrencials de fins a 200 l/m² en alguns punts

A partir d'esta matinada de dimecres s'iniciarà el plat fort de l'episodi
Precaució amb les zones inundables i a les rieres de cara a este pròxim dimecres i dijous | ACN

El canvi de temps que esperem ens començarà a afectar a partir d'esta vesprada de dimarts, 3 de novembre i s'allargarà ben bé fins dijous. La formació d'una gota freda a l'oest de la península serà l'encarregada de deixar-nos pluges i tempestes que podran ser fortes a partir d'esta pròxima nit i fins dijous.

Alguns mapes del temps indiquen la possibilitat que es puguen superar els 200 litres/m² entre Castelló i les comarques centrals de València, fet que s'haurà de vigilar de ben a prop. D'esta manera, tindrem una gota freda típica de la tardor, amb els perills que això suposa. 

Vesprada d'aperitiu

Fins esta vesprada, seguirà el temps tranquil amb núvols, però serà a partir de la nit d'esta mateixa jornada quan els arruixons i les tempestes ja aniran a més afectant molts punts del litoral i prelitoral de València i Castelló. 

Encara que les temperatures d'este dimarts ja han baixat, ho faran encara més durant el dia d'este dimecres, amb el cel cada volta més carregat a la costa i vent de llevant que anirà a més.

Dimecres de possibles pluges

Entrades les primeres hores de la nit, les pluges i les tempestes es generalitzaran a molts llocs de la costa i l'interior, afectant principalment les comarques de València, però també a les de Castelló i més escassament les d'Alacant. Aniran progressant d'est a oest, avançant de mar cap a terra.

Les pluges poden afectar a moltes zones de València este dimecres | AEMET

Al llarg de dimecres, les tempestes podran ser especialment fortes en el litoral de València i sud de Castelló i, puntualment, podrien anar acompanyades de fenòmens severs, fortes ratxes de vent o alguna pedregada.

Puntualment, es podrien acumular fins a 100 litres/m². És probable que també arriben a Alacant, encara que més desgastades, però acabarà plovent. En eixe sentit, l'AEMET (Agència Estatal de Meteorologia),  ja ha activat avisos per intensitat de precipitació i acumulacions de pluja destacables:

Els aiguats no desapareixen

Després d'un dimecres que podria ser d'aiguats en molts trams de la costa, dijous i divendres, la inestabilitat no anirà a menys i es manifestarà a molts llocs encara durant bona part de la jornada en forma d'arruixons i tempestes, puntualment fortes, però preferentment en les mateixes àrees, comarques de València i Castelló. De fet, es poden acumular 100 litres/m² més als ja acumulats este dimecres.

Seran dos dies molt caòtics, amb clarianes, però temps inestable,a pesar que no estarà plovent tota la jornada sense parar. Tot això amb un ambient més típic de novembre. Gran part del territori valencià quedarà amb màximes per davall dels 18 a 20ºC. El temps podria seguir complicat este dissabte.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Registren un terratrèmol amb epicentre en la Marina Baixa" "Méteo Especial: Atenció amb el temporal de pluges que arriba"