Alerta groga per pluges intenses i fortes tempestes

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) alerta per pluges intenses i fortes tempestes en àmplies zones de la Península i a Balears

Imatge d'un aiguat caient sobre la ciutat de Barcelona

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per pluges intenses i fortes tempestes en àmplies zones de la Comunitat Valenciana i Balears.

L'activitat tempestuosa podrà anar acompanyada de calamarsa i fortes ratxes de vent, i s'espera que les pluges més intenses es produïsquen demà dimarts en punts d'Aragó, on podrien acumular-se 30 l/m² en una hora a les províncies de Terol i Saragossa.Davant pluges intenses

 

· Si va conduint, disminuïsca la velocitat, extreme les precaucions i no es detinga en zones on puga discórrer gran quantitat d'aigua.

· Si ha de viatjar, procure circular preferentment per carreteres principals i autopistes.

· En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s'ha de tindre en compte el lloc on s'aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns d'altri i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.

· Si comença a ploure de manera torrencial, pense que existeix risc d'inundació.

· No travesse amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perquè desconeix el que pot haver-hi davall de l'aigua i localitze els punts més alts de la zona. No intente salvar el seu automòbil enmig d'una inundació.

· Si es troba en el camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.

· No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantindre's informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.Davant el risc de tempestes

 

· El perill de les tempestes per a les persones es produeix, fonamentalment, en camp obert. No obstant això, en els nuclis urbans també hi ha perill de caiguda de llamps, per la qual cosa és convenient col·locar-se prop dels edificis per a protegir-se. En els habitatges s'aconsella evitar els corrents d'aire. Si va conduint, un vehicle tancat pot ser un bon refugi.

· Si la tempesta el sorprén en el camp, evite córrer i romandre en llocs elevats, com els alts dels pujols, crestes o divisòries. No es refugie sota els arbres i allunye's de filats i objectes metàl·lics.Davant forts vents

 

· Convé assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguen caure a la via pública i allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguen desprendre's. També, convé abstindre's de pujar a les bastides sense les adequades mesures de protecció.

· Si va conduint, extreme les precaucions, especialment en l'eixida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesants en carreteres de doble sentit. Pare atenció davant la possible presència d'obstacles en la carretera.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari