Alerta groga per vents de 80 km/h a la Comunitat per a la primera meitat de setmana

Les alertes són per ratxes de vent de 70-80 quilòmetres per hora.
Aemet ha activat l'avís groc per vent a diverses zones de la Comunitat Valenciana | Aemet

 

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'avís groc per fortes ratxes de vent a la Comunitat Valenciana. L'alerta groga per vents de fins a 70 km/h afectarà des de hui des de les 11 hores fins a les 20 hores la zona de l'interior i el litoral sud d'Alacant. El vent bufarà del nord-oest (Mestral).

Aquesta mateixa franja d'hores està marcada amb l'avís groc a l'interior nord i sud de la província de València. En el nord el vent pot arribar als 80 km/h, mentre que en el sud bufarà fins als 70 km/h. Les ratxes seran de l'oest (Ponent) i nord-oest.

També des de hui dilluns a les 11 hores l'avís groc està activat a la província de Castelló. L'interior nord i sud de la província, així com el litoral nord, podran patir ratxes de 80 km/h. L'avís es manté fins a les 0.00 hores de dimarts en tots els casos, excepte en l'interior nord de la província, on s'allargarà fins a les 6.00 hores de dimarts. També s'esperen fenòmens costaners al litoral nord de Castelló, amb vent del nord-oest de força 7.

Per a dimarts continua l'alerta groga per vent, en aquest cas a l'interior sud de València i l'interior d'Alacant. Les ratxes, de fins a 70 km/h, podran sentir-se entre les 15.00 hores del dimarts i les 4.00 hores de la matinada del dimecres. El vent bufarà de ponent i mestral.

Així mateix, Castelló tindrà alerta groga per vent per a dimecres, amb ratxes de 80 km/h a l'interior, i de 70 km/h en el litoral nord. El fenomen es mantindrà des de les 0.00 hores fins a les 10.00 del matí de dimecres, amb ratxes del nord-oest.

Fortes ratxes de vent a Castelló 

Ahir es registraven fortes ratxes de vent durant la vesprada a la província de Castelló. Les ratxes més fortes, segons dades d'Aemet, es van donar a la localitat de Fredes, que va arribar als 129 km/h. També es van registrar 90 km/h a Morella, 86 km/h a Vilafranca, 73 km/h a Vinaròs o 67 km/h a Montanejos.

El vent també ha bufat amb força aquesta matinada fins a les 9 hores. Les dades d'Aemet recullen els 94 km/h de les ratxes a Fredes, 82 km/h a Vilafranca, 74 km/h a Morella o 66 km/h a Vinaròs.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"MÉTEO: La neu i el vent dificulten la jornada a Castelló" "ALERTA: Tornen les màquines llevaneu per gel i neu a la Comunitat"