Apareixen set dofins encallats en les platges valencianes pel fort temporal marítim

Han aparegut en el Saler, en la Malva-rosa i en Dénia
Dofí trobat mort en Dénia | Oceanogràfic de València

Un total de set dofins han aparegut encallats en les costes valencianes durant el temporal passat, segons ha constatat la Xarxa d'Encallaments. Cinc d'ells van aparéixer en platges de Dénia, en la Marina Alta (Alacant) i altres dos en València, un en el Saler i un altre en la Malva-rosa.

 

D'esta manera ho ha indicat la Fundació Oceanogràfic en un comunicat que arreplega les dades de la Xarxa d'Encallaments, formada per la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica, la Universitat de València i la Fundació Oceanogràfic.

 

  

El 20 de gener van aparéixer en les Marines de Dénia una cria i un dofí llistat adult. L'endemà es van registrar dos dofins llistats també en la mateixa localitat. El dia 22 es va trobar un exemplar encallat en la Malva-rosa i després un altre en el Saler i l'últim a trobar-se va ser el d'un dofí, esta volta mular, en Dénia. L'actuació de la Xarxa d'Encallaments ha sigut possible gràcies a la col·laboració ciutadana, amb avisos al 112, i a la intervenció de les policies locals de les poblacions.

 

 

Fonts de la Fundació Oceanogràfic han explicat que quan estos cetacis es moren s'afonen en la mar i passen a formar part de la cadena alimentària, però un percentatge desconegut, encara que s'estima que baix, arriba a la platja en diferents graus de descomposició. Quan es produïxen temporals forts és possible que els animals que tenen compromesa la seua salut per causes diferents es troben més a la mercé de la mala mar.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!