Una investigació alerta d’huracans «sense precedents» en la costa d’Estats Units

En qüestió de poc temps, la influència humana en el nostre entorn provocarà un canvi terrible en la intensitat de les tempestes tropicals, apunta un estudi de la Universitat de Colúmbia
Els huracans guanyaran força i provocaran més destrosses en les dècades següents perquè la costa perdrà protecció | Arxiu

 

Els Estats Units porta un maig molt tempestuós i ple de tornados en el centre del país, una situació molt problemàtica que feia fins a 15 anys que no succeïa. Les autoritats han registrat, fins ahir, més de 450 tornados en una àrea molt extensa, i han aparegut fenòmens molt severs amb efectes destructius molt importants. Per sort, no hi ha víctimes humanes.

Hi ha evidències que estos sistemes convectius tan severs guanyen força per culpa del Canvi Climàtic. I no és l’únic fenomen meteorològic que guanya perillositat en els Estats Units. Una investigació recentment publicada alerta que, en un futur pròxim, els huracans causaran més destrosses en la costa est americana perquè arribaran a la zona amb més intensitat.

Un grup de científics de la Universitat de Colúmbia ha descobert que el calfament global està debilitant una barrera atmosfèrica que protegix eixa costa d'huracans destructius. Els especialistes avisen que la força dels huracans es vorà afectada per l'augment de la temperatura de la superfície del mar i la desaparició de dinàmiques físiques de l'aire en la zona, que evita que els temporals guanyen força.

S’acosta un període de temps en què l'oratge amenaçarà molt més en destruir les ciutats costaneres de l’est d’Estats Units. L'estudi explica que les activitats econòmiques humanes poden modificar la intensitat dels huracans en un futur pròxim. Els científics han qualificat este fenomen de «qüestió extremadament urgent» per a tota la societat, coneixent l'augment dels danys provocats pels huracans de l'Atlàntic en les últimes dècades.

Devastació total en algunes zones de Florida després del pas d'un mega huracà   | Agències

 

L’augment del risc ensenyarà els seus efectes en 20 anys o menys

El director de l'estudi, Mingfang Ting, ha assegurat en una entrevista que «una volta la protecció natural està foradada pel calfament dels gasos d'efecte hivernacle, és possible que experimentem una crescuda de la força dels huracans sense precedents». L'equip de la investigació preveu que això passarà en 20 anys, tot i que podríem percebre els efectes abans.

En eixe sentit, demanen unió i trellat als agents constructors i als responsables polítics dels estats afectats per a planificar la construcció futura en el litoral i els sistemes de protecció de la zona contra uns temporals de conseqüències més devastadores. Una bona organització i mesures de prevenció és el més eficaç per a protegir la població davant dels desastres naturals més costosos que tindran lloc en les regions costaneres nord-americanes.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ANIMALS: Troben un exemplar enorme, de rècord, d'una perillosa espècie en EE.UU." "RISC SANITARI: Troben perilloses quantitats d'antibiòtics en rius de tot el món"