Dijous tranquil a l'espera d'un canvi radical la setmana que ve

L'estabilitat anticiclònica es mantindrà fins al cap de setmana. A partir d'eixe moment arribarà un brusc canvi d'oratge que portarà pluges intenses, neu i molt de fred
Previsió de simbols per a este dijous | Aemet

L'anticicló i l'estabilitat es mantindran fins a finals de setmana sense grans canvis. Seguirem amb nits molt suaus en la costa i un poc més fredes en l'interior i amb dies que convidaran més a estar a l'aire lliure amb temperatures que pujaran fins a valors pròxims als 20ºC. Tot i això, no ens podrem fiar, ja que de cara al cap de setmana baixaran les temperatures i la setmana que ve tindrem un canvi de temps molt destacable.

Dijous molt tranquil i sense novetats

Este dijous començarà amb sol i un ambient poc fred en general. Les temperatures mínimes se situaran entre 5ºC i 8ºC en el litoral i entre els 0ºC i els 4ºC en l'interior. El sol dominarà sense núvols durant tota la jornada, s'espera un dia radiant i amb vents molt poc destacables. Les temperatures màximes tornaran a arribar als 20ºC en les comarques centrals i entre els 14 i els 16ºC en la resta del litoral valencià i l'interior.

Tots els ulls posats en la setmana que ve

L'oratge anticiclònic amb sol i bonança es mantindrà fins al divendres. Dissabte ja notarem alguns xicotets canvis i diumenge els núvols seran molt més compactes, amb les primeres pluges dèbils a últimes hores de la jornada acompanyades d'un brusc descens de la temperatura. Tot i això, esta previsió que pareix clara pel cap de setmana obrirà les portes a una situació molt més complexa.

Segons pareix, a partir de dilluns tindrem una situació de llevant 'fred'. No són situacions freqüents i és per este motiu que els models no concreten exactament el que pot passar. Per tant, el pronòstic a partir de dilluns es prou incert. Tot i això, si els mapes de l'oratge tenen raó, a partir de dilluns una bossa d'aire molt fred s'aïllarà al Mediterrani occidental i ens impulsarà vents del nord-est molt freds i a l'hora humits.

Este fet pot comportar nevades molt importants en l'interior del territori valencià per damunt dels 600 o 800 metres. A demés, també es preveuen acumulacions de precipitació molt destacables en el litoral, a on es podrien superar els 100 l/m². En definitiva, s'haurà de seguir com evolucionen els mapes de l'oratge per tal de saber cap a on es decanta la situació. 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alerta temporal: possible neu a cotes baixes, fred i pluja en els pròxims dies" "El bomber espanyol que lluita contra els greus incendis en Austràlia"