Probabilitat de pluja i tempestes a la Comunitat aquesta vesprada

En les províncies de Castelló i València poden registrar-se algunes pluges dèbils, així com tempestes.
Mapa de símbols per a hui dilluns, 15 d'abril | AEMET

 

La setmana comença aquest dilluns amb probabilitat de pluges a la Comunitat Valenciana, segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia, Aemet.

 

Així, Aemet pronostica per a aquest dilluns un dia amb intervals de núvols al cel, que seran més abundants en les províncies de Castelló i València. En aquestes zones no es descarten pluges dèbils i disperses durant la vesprada.

 

Pel que fa a les temperatures, les mínimes tindran algun lleuger ascens, mentre que les màximes patiran un descens generalitzat respecte a la calorosa jornada de diumenge. Així, els termòmetres podran experimentar baixades destacables, d'entre 6 i 10 graus centígrads.

 

El vent bufarà variable fluix, tendint a bufar de llevant (est) de matí, i de gregal (nord-est), fluix amb intervals de moderat.

 

Per a dimarts s'espera un dia tranquil, on predominen els cels poc nuvolats, amb alguns intervals de núvols alts. Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis, mentre que les màximes ascendiran de forma lleguera. El vent bufarà fluix i variable, i tendirà de vesprada a bufar de llevant fluix.

 

Temperatures per a hui

Des d'Aemet es preveu que les màximes se situen hui a la Comunitat entre els 19 i 23 graus a la majoria de punts. Així, s'esperen 23 ºC de màxima a Elx, Orihuela o Ontinyent; 22 ºC a Alcoi, 21 ºC a Alacant; 20 ºC a Dénia, Castelló, Gandia o Requena; i 19 º C a València, Vinaròs o la Vall d'Uixó. Per davall d'aquests valors estaran els 17 ºC de màxima de Morella.

 

Quant a les mínimes, se situaran a moltes zones per damunt dels 10 ºC. Així, tindrem 14 ºC de mínima a Alacant, 13 ºC a València, Castelló, Elx i Orihuela; 12 ºC a Gandia i Dénia; 11 ºC a Vinaròs i la Vall d'Uixó; i 10 ºC a Alcoi.

 

Per baix se situaran els 9 ºC de mínima d'Ontinyent, els 8 ºC de Requena, i els 7 ºC de Morella.

 

Risc d'incendis

Tant per a la jornada de hui dilluns com per a demà dimarts, el nivell de preemergència per risc d'incendis de la Generalitat valenciana està establit, de moment, en nivell verd, és a dir, risc baix/mitjà.

 

Tot i això, per a hui hi ha avisos per possibilitat de tempestes seques a tota la província de Castelló i a la meitat nord de la província de València.

 

Aquesta informació s'actualitza periòdicament i es pot consultar a www.112cv.gva.es/va/incendios-forestales.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!