Puja a roig l'avís per nevades a l'interior de València i Castelló fins al dissabte

En la província de Castelló, en tot l'interior, el risc és el mateix encara que la previsió és que la cota descendisca als 300-400 metres durant el dissabte
S'ha activat fins el dissabte | GVA 112

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha actualitzat el nivell d'avís a roig per nevades a l'interior de les províncies de València i Alacant, que estarà actiu durant la jornada d'este divendres i fins a concloure el dissabte. Les nevades seran copioses a l'interior de Castelló i de València, i que podran afectar punts del litoral castellonenc.

Les precipitacions seran persistents i que podran ser ocasionalment fortes en la mitat nord, amb vent fort en els litorals i les temperatures màximes significativament baixes. Segons la informació d'Aemet, consultada per Europa Press, el risc per a este divendres és extrem, amb una probabilitat d'entre el 40 i el 70% que es produïsca, tant a l'interior nord de València amb a l'interior sud una acumulació de neu en 24 hores de 20 centímetres, en cotes d'entre 500 i 600 metres.

En la província de Castelló, en tot l'interior, el risc és el mateix encara que la previsió és que la cota descendisca als 300-400 metres durant el dissabte. Fins a les 12.00 hores del dissabte, a l'interior de la província el risc és groc, amb possibilitat de neu de quatre centímetres de grossària amb una cota d'acumulació més baixa, als 200-300 metres.

Es preveu risc groc per fenòmens costaners

De la mateixa manera, es preveu risc groc per fenòmens costaners, amb vent força set i ones que poden conseguir entre els tres i quatre metres al llarg del litoral valencià.

Segons informa el 112 GVA, la borrasca 'Filomena' continuarà deixant fred, pluja i neu a l'interior del territori valencià, però aconsella als ciutadans que esperen que amaine el temporal per a anar als llocs nevats perquè pot ser «perillós» intentar accedir a moltes poblacions.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Actualització: Els municipis valencians que han cancel·lat les classes per a demà" "Méteo Especial: Un temporal de pluges afectarà a tot el territori valencià"