Alerta taronja pel fort temporal de vent en l鈥檌nici d鈥檜n cap de setmana que seguir脿 vent贸s

Les bandes de n煤vols alts i prims aniran creuant sense pr脿cticament cap precipitaci贸 amb ambient agradable als migdies
Els vents seran els grans protagonistes les pr貌ximes hores | EFE

El temps es complica de cara a les pr貌ximes hores en tot el territori amb una forta ventada de ponent que ha activat totes les alertes. I 茅s que este divendres el vent ser脿 fort en la totalitat de les comarques a causa de l鈥檃rribada de la borrasca Hortense.

Molt de compte amb unes r脿fegues que, si b茅 aniran de baixa el cap de setmana, no desapareixeran. Tot amb sol combinat amb el pas de moltes bandes de n煤vols que, puntualment, poden enterbolir for莽a el cel. No s鈥檈speren precipitacions m茅s enll脿 d鈥檃lguna refrescada molt puntual. Les temperatures es mantindran paregudes amb ambient agradable als migdies.

Alerta taronja per vent

El fort temporal de vent de ponent arriba al seu punt 脿lgid este divendres amb r脿fegues intenses que, en molts casos, es mouran entre els 60 i 80 km/h, per貌 en alguns casos ens aproximarem als 100 km/h, localment superant esta xifra, especialment en 脿rees elevades. En este sentit, l鈥橝g猫ncia Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l鈥檃lerta taronja per forts vents en pr脿cticament tot el territori valenci脿: 

Mapa d'alertes per fort vent este divendres | Aemet

El vent anir脿 a la baixa a partir de dissabte i, sobretot, diumenge, per貌 no acabar脿 de desapar猫ixer, amb r脿fegues que encara poden ser fortes en zones elevades i tamb茅 en les comarques de Castell贸, especialment en les de l鈥檌nterior.

Mapa de previsi贸 per a este divendres | Aemet

Cel molt canviant

Pel que fa a l鈥檈stat del cel, estar脿 molt canviant a causa dels diferents fronts atl脿ntics que creuaran al llarg dels pr貌xims dies. D鈥檈sta manera, el sol es combinar脿 amb el pas de bandes de n煤vols, sobretot d鈥檃lts i prims, que, puntualment, poden enterbolir el cel. No obstant, de precipitacions se n鈥檈speren ben poques, nom茅s alguna pluja puntual divendres per la vesprada. Pr脿cticament res de pluja durant el cap de setmana, per貌 amb alguna opci贸 de arruixons molt febles i a茂llats en Castell贸. Les temperatures es mantindran paregudes amb una baixada dissabte i nova pujada a partir de diumenge.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Previsi贸 Setmanal: Un poc de tot amb temperatures suaus i se'n va el fred" "Previsi贸: Cap de setmana de calma i fred t铆pic"