Bonança atípica: temperatures de primavera avançada tot el cap de setmana

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
El temps d'este cap de setmana convidarà a fer flans fora de casa | Twitter

Índex Amagar

Este cap de setmana el sol serà el gran protagonista en tot el territori valencià i pràcticament no vorem ni un núvol. Este temps tan solejat vindrà acompanyat d'un lleuger vent de ponent que farà que les temperatures, per enèsima volta este mes, se situen en valors més propis d'abril o maig que de mitjan febrer. Es podran superar de nou els 25ºC en molts punts del centre de València i sud d'Alacant.

Divendres

Este divendres, dia 14, ens alçarem amb un ambient molt poc fred seguint la tònica de les últimes jornades. Els valors en el litoral estaran al voltant dels 12ºC i en l'interior, entre els 6 i els 8ºC. Durant el dia, farà sol, un dia radiant i el més destacable seran les temperatures que pujaran de 2 a 3ºC més respecte a esta passada jornada de dijous.

Previsió de símbols per a este pròxim divendres en el territori valencià | Aemet

És a dir, la majoria de temperatures màximes se situaran entre els 21 i 23ºC en el litoral i no es descarta que localment puguen ser superiors. En l'interior, també pujaran i se situaran fins a valors pròxims als 20ºC, fins i tot, en zones de mitja muntanya. Molta bonança en general. D'altra banda, cal recordar que si aneu a la platja, l'aigua del mar seguix estant molt freda, a uns 14ºC, de manera que només és apte pels més atrevits.

Dissabte

L'anticicló s'imposarà amb fermesa en tota la península i això farà que este cap de setmana comence amb un ambient un poc més fred, però només a primeres hores. Els valors podrien baixar dels 10ºC en la mateixa costa i molts sectors de l'interior podrien situar-se al voltant dels 5ºC. A pesar de tot, este fred durarà ben poc.

Dissabte tornarà a ser un dia solejat i amb un cel radiant sense núvols. Això farà que el termòmetre es recupere al migdia i molts valors quedaran altre volta al voltant dels 20ºC. A diferència de divendres, les màximes també quedaran un poc més curtes, però això només serà de forma transitòria.

Diumenge

La jornada començarà amb valors més alts que dissabte i per tant, durant el dia, també pujaran més. Quant al cel, dominarà el sol un dia més, pràcticament sense cap núvol.

A diferència de dissabte, diumenge entrarà un lleuger vent de ponent que portarà els termòmetres fins a valors que fregaran els 25ºC en l'interior de València i Alacant. Es possible que en la costa no acabe d'arribar el ponent i, amb la marinada, el termòmetre quedaria més frenat.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es disparen les TºC: torna la calor atípica a partir del dijous" "Previsió: Temps més mogut este dimecres: arriben alguns arruixons"