Venen pizzes sense controls sanitaris en territori valencià

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
Venen pizzes sense controls sanitaris en territori valencià | Pixabay

El Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil ha detingut a dos persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública, als qui se'ls imputa l'elaboració i comercialització per internet a 22 províncies d'Espanya —entre elles les tres Castelló, València i Alacant—, sense permís, de pizzes des d'Azuara (Saragossa).

Els productes s'enviaven a restaurants, 'càterings', hotels, pizzeries, càmpings, piscines, organització d'esdeveniments i particulars. El Seprona, informen fonts de la Guàrdia Civil, va rebre el 14 de gener un avís dels servicis veterinaris oficials de zona que van detectar este negoci clandestí.

A partir d'ací, els agents de l'institut armat van constatar que una empresa comercialitzava, amb publicitat i venda per internet i a través de telèfon mòbil, pizzes de diferents varietats i bases per a pizzes i van conseguir identificar al director comercial.

Cap documentació ni inscripció en el Registre Sanitari

L'empresa, que actuava en tot el país, no disposava de documentació que acreditara l'origen autoritzat del producte ni les condicions higièniques en les que s'elaboraven els aliments, cosa que podia suposar un risc per a la salut pública.

Després de les gestions amb la Subdirecció Provincial de Salut Pública de Saragossa i l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), es va comprovar que en Azuara no existia cap empresa inscrita en el Registre Sanitari.

Més de 12.000 kg distribuïts en dos mesos

Els agents del Seprona van identificar a la persona que constava com a director comercial de l'empresa i van saber que per a la distribució d'alguns enviaments s'havia utilitzat el servici d'una empresa de transport de paqueteria.

Es va comprovar que en gener i febrer de 2019 els productes elaborats havien sigut distribuïts a 50 establiments de 22 províncies espanyoles, amb un total de més de 12.000 quilos, que s'havien enviat en vehicles que no reunien les condicions necessàries de refrigeració.

Tota una ‘cuina’ clandestina

D'esta manera, el passat dia 6, expliquen les fonts, es va fer un registre en el domicili d'Azuara, a on es van trobar un forn de grans dimensions, una màquina pastadora, dos taules de treball, dos envasadores de buit, dos congeladors, quatre frigorífics, nombrosos rotllos d'etiquetatge, safates de treball, útils per a l'elaboració de pizzes, bosses d'envasament de pizzes, bosses isotèrmiques per a transport, matèries primeres i equips electrònics i informàtics.

Per estos fets, el 10 de febrer van ser detinguts G.P.S, un home de 46 anys, i C.E.C., una dona de 45 anys, els dos de nacionalitat argentina i veïns de la localitat d'Azuara, els qui van ser posats a disposició judicial eixe mateix dia. La investigació seguix oberta per al total aclariment dels fets.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estos són els 350 restaurants on menjar «autèntica paella»" "Cau el 1r premi de la Bonoloto en Alacant"