Setmana de ple estiu amb un nou pic de calor que encara no té data de caducitat

Les temperatures no arribaran als 40ºC com a principis d'agost, però la calor intensa es mantindrà tota la setmana
El sol i la calor seguiran sent els protagonistes al llarg d'esta setmana | Jesús Martínez

El sol i la calor intensa que han predominat en tot el territori valencià esta cap de setmana tindran continuïtat durant la primera mitat d'esta setmana. A demés, pareix que les temperatures seguiran molt elevades al llarg de tota la setmana, però ja no s'arribarà als valors tan escandalosos de principis d'agost, quan es van superar els 40ºC en alguns punts de l'interior de València. D’altra banda, tot apunta a que, a partir del pròxim cap de setmana, els termòmetres tornarien a baixar amb l'arribada d'alguns arruixons. En definitiva, la calor de ple estiu serà la protagonista els pròxims dies.

Temps radiant i de ple estiu

Fins al moment, este dilluns i dimarts, vindran marcats pel sol radiant en la majoria de comarques i la calor tornarà a ser la protagonista. Només hi haurà alguns núvols baixos matinals en la costa i en punts d’Alacant, mentres que de vesprada creixeran nuvolades en l’interior de la Ibèrica que podrien deixar alguna gota en l'interior de les comarques de Castelló.

El sol dominarà pràcticament en tot el territori valencià amb nuvolades de vesprada en Castelló | AEMET

 

Les temperatures es mantindran molt similars o pujaran un poc en la costa, sobretot a partir de dimarts. Màximes d’entre 28ºC i 32ºC en conjunt, més altes en l’interior de València i Alacant, a on es podran fregar de nou els 35ºC. En este sentit, l'AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) alerta de calor extrema en estes zones. D'altra banda, en el litoral es quedaran entre 26ºC i 28ºC gràcies a les marinades, però amb basca molt accentuada. Temps típic per a l’època.

Les TºC podrien superar els 35ºC en Alacant este dilluns | AEMET

Calor intensa per dies, però sense excessos

Dimecres, dijous i divendres seran tres dies sense canvis pràcticament. El sol i la calor seguiran dominant el panorama meteorològic del territori valencià, però sense excessos de calor. La majoria de màximes se situaran entre els 28ºC i 32ºC. Com a xicoteta novetat, durant les vesprades podríem tindre algunes nuvolades en l'interior de Castelló, especialment  entre dimecres i dijous, però sense més conseqüències.

Cap de setmana de ple estiu

Pareix que el cap de setmana estarà marcat per l’arribada d'una bossa d'aire fred en alçada pel Cantàbric, però no ens afectarà directament. Entre dissabte i diumenge, tot apunta a que el temps seguirà sent solejat i recuperaríem l’ambient de ple estiu amb calor intensa en tot el territori valencià.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió: Temps radiant i de ple estiu sense extrems per a aprofitar el cap de setmana" "Previsió Setmanal: Temps un poc més mogut i calor més 'normal'"